Bild
Nästa artikel
Vattenfalls vidunder, uppdatering

Vattenfalls vidunder, uppdatering

Reportage

Monstret lever! Eller i alla fall större delen av det.

För ett tag sen efterlyste vi lite information om den formidabla gigant som inhandlades av Vattenfall 1973. Svante Andersson kunde ge besked av att den tjänstgör fortfarande och så här ser ekipaget ut idag. 

Ursprungligen byggdes riggen av Nicolas Industrie SAS, som är specialister på att konstruera och skräddarsy denna typen av extrema tungdragare. Den här tusenfotingen skall även haft hydrauliska hjälpmotorer i naven på hjulen. Ett system som antagligen inte fungerade som det var tänkt, då detta numer aär borta. Själva traktorenheten/hytten är också borta och istället opereras ekipaget numera av KDAB Kraftdragarnas vanliga Mercedes Actros tungdragare.

http://www.kraftdragarna.se/

http://www.nicolas.fr/en.html

 

Taggar: Reportage, Hem
Vattenfalls vidunder, uppdatering

Kommentarer

#1
Gäst
2012-05-13 19:07

Originalutförandet från 1973 är ju så jäkla coolt! Jag skulle sälja min mor för att få äga och köra det "vidundret".

#2
.
2012-05-15 12:28

Och så härligt att se vagnen fortfarande används fast dragaren uppdaterats. Bilden visar en krafttransformator tillverkad vid ABB Ludvika under transport till kund i Sverige.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.