Bild
Nästa artikel
Volkswagen och Wilt

Volkswagen och Wilt

reklam

Liten utanpå men stor inuti är en klyscha som använts många gånger om finurliga småbilar. Volkswagen tog det ett steg längre.

Wilt Chamberlain räknas som en av tidernas bästa basketspelare. Och med sina 216 centimeter över havet tyckte Volkswagen om att använda honom som riktmärke på hur rymliga deras kompakta bilar var. Här är Wilt med Volkswagen Rabbit som Golfen fick heta i USA, 1979.

Kommentarer

#1
Hasse B
2017-09-29 02:29

Den amerikanska grillen med sina kvadratiska strålkastare (gissar det är den SAE-standard som sitter på många pickups etc) skulle fått hamna på de Europa-sålda också för att fullfölja det kubistiska i stilen, jag tyckte redan då att deras kaxigare nos slog allt vad eftermarknaden erbjöd i styling. Klart, i övrigt var ju jänke-Golfen Rabbit den mindre lyckade med sina badbryggor till stötfångare och bakljusen som täckte allt utom nummerskylten. "Less is more".

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.