Bild
Nästa artikel
Volkswagen på auktion

Volkswagen på auktion

Reportage

Delar av Arvikaprofilen ”Torparns” samling ska säljas på auktion. Totalt är det ett 50-tal fordon och bland dem fanns flera Volkswagen som en Karmann Ghia Typ 34 och flera Typ 3:or.

Lennart ”Torparn” Johansson var skrothandlaren som blev fastighetsägare. Han samlade på bilar och delar av hans samling blev grunden till Arvika Fordonsmuseum. I februari gick han bort 71 år gammal. 
 

Volkswagen på auktion

Nu ska delar av hans samling säljas på nätauktion. Bland auktionsobjekten finns en ovanlig Volkswagen Karmann Ghia Typ 34.
 

Volkswagen på auktion

Karmann Ghian är från 1965 och ser ut att längta ut på vägarna igen. Den har stått avställd ända sedan 1979.
 

Volkswagen på auktion

En annan Volkswagen på auktionen är den här 1500:an som ser ut att vara i gott skick trots att den stått länge. 
 

Volkswagen på auktion

En annan Typ 3:a är den här 1600 TLE Automatic från 1969. Den besiktigades senaste gången 1989 och har bara haft en ägare innan ”Torparn” köpte den. 
 

Volkswagen på auktion
Volkswagen på auktion

Samlingen av fordon från Lennart ”Torparn” Johansson säljs på nätauktion av Bilweb Auctions. Bilarna och några motorcyklar säljs med lågt satta reservationspriser. Budgivningen startar den 23/10 och avslutas den 29/10. Du hittar auktionen på www.bilwebauctions.se
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.