Nästa artikel
Volvo 140, Granadan i garaget & grusvägsromantik
avsnitt 85

Volvo 140, Granadan i garaget & grusvägsromantik

Publicerad 19 augusti 2022
Fredrik Nyblad har just utkommit med sin åttonde bok – och den handlar bara om Volvos 140- och 160-serier. Björn Meyer hör oväntade ljud i vildmarken och Carl Legelius avslöjar hur det har gått med Ford Granadan som stått undangömd i ett garage i 18 år. Dessutom lyssnarreaktioner och ett tips om en restaurang för småbilsfantaster!

Det finns inget somrigare än att köra på grusväg, tycker veckans poddpanel.

– Jag gillar känslan att köra på grusväg, både att det känns somrigt och trivsamt att åka på, säger Björn Meyer som åkt mycket grusväg med motorcykel i sommar.

– Vissa bilar flyter på väldigt bra på grusväg. Det är så mysigt. I vissa bilar kanske man skulle vända om den närmaste vägen är en grusväg, men i min Alfa Romeo är det fantastiskt. Det smattrar fint i hjulställen, säger Carl Legelius.

Fredrik Nyblad erkänner att han haft ett litet missöde med bilmodellen han nu skrivit en bok om.

– När jag pluggade till journalist körde flera av oss Volvo 140, inklusive Rickard Sjöberg, numera på TV4 och programledare för Postkodlotteriet. Jag fick ofta låna hans bil och en gång körde jag lite väl fort. Då tappade jag växelspaken och fick den i handen. Han blev faktiskt inte så arg när jag lämnade tillbaka bilen och växelspaken.

Beställ VolvoKlassiker 2022 direkt hem till brevlådan!

Klassikers Volvospecial finns i butik fram till början av oktober men kan även beställas i vår webbshop.
Så lyssnar du på Studio Klassiker
  • Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").
  • Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.
  • Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!
  • Medverkande i detta avsnitt är Björn Meyer, Fredrik Nyblad och Carl Legelius.
  • Har du någon fråga, ett förslag eller något annat att säga till eller berätta för Studio Klassiker? Ring vår telefonsvarare: 08-736 12 64!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.