Nästa artikel
Volvo från Stockholm!
Reportage

Volvo från Stockholm!

Publicerad 15 september 2019 (uppdaterad 27 september 2019)
Du tänker Volvo är lika med Göteborg. Men Volvo har faktiskt också mycket historia i Stockholm! Nu har du chansen att gå en guidad tur och se några av platserna med anknytning till Volvo i Stockholm tillsammans med Klassikers Fredrik Nyblad
På Torslandaverken kan man åka Blå Tåget för att få lära sig mer om Volvo. Däremot har det sannolikt aldrig hållits någon guidad vandring med inriktning på Volvo i Stockholm. I VolvoKlassiker 2019 borrar vi ner oss i ämnet Volvo och Stockholm och finner att flera av de avgörande händelserna faktiskt hänt i östra Sverige och inte på Hisingen!
 

På den stora Volvoutställningen i Kungliga Tennishallen 1944 premiärvisades PV60 och PV444.

Det var inte alls säkert att Volvos tillverkning skulle hamna i Göteborg – Stockholm var en av städerna som övervägdes. Om du vill se platserna i Stockholm där Volvos tidiga historia 1924–27 utspelade sig så följ med på vår tur söndagen den 13 oktober. Kom till Stureplan klockan 11 och ta med dig VolvoKlassiker 2019 som betalning. 

Minnet av Volvogrundarna Assar Gabrielsson och Gustaf Larsons möte över ett parti kräftor på restaurang Sturehof 1924 är något som Volvo högtidlighåller än idag.

Tillsammans kommer vi gå uppemot fyra kilometer i Norrmalm och Vasastan i Stockholm och turen kommer att ta cirka 1 timme och 30 minuter. Antalet platser är begränsat och anmälan görs till fredrik.nyblad@klassiker.nu
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.