Bild
Nästa artikel
Volvo museum firar 850-modellen

Volvo museum firar 850-modellen

Reportage

Bilen som på allvar tog Volvo in i framtiden fyller 30 år och det firas med en ny specialutställning på Volvo Museum i Göteborg.

Kalendern för alla som gillar Volvo!

Pryd väggen med ditt favoritmärke – från PV60 till 850 T-5R via bland andra PV, Duett, Amazon, P1800, 142, 164, 245, 760 och 780.

Den var ett av Sveriges största industriprojekt när den lanserades 1991. Volvo 850 var rakt igenom ny. Framhjulsdriven och med en tvärställd femcylindrig motor lanserades den under parollen ”en dynamisk bil med fyra världsnyheter”. Det handlade om den tvärställda femcylindriga motorn, den egenkonstruerade Deltalink-bakaxeln, det integrerade sidokrockskyddet SIPS och det självjusterande säkerhetsbältet fram.
 

Volvo museum firar 850-modellen

Volvo Museum firar jubileet med en specialutställning. Sju Volvo 850 visas och flera av de utställda bilarna har aldrig visats på museet tidigare. Bland annat ställs en prototyp till cabriolet ut som togs fram på eget initiativ av underleverantören Yngve Nilssons Karosserifabrik. Här finns också 850 Electric Hybrid Concept HEV 98 med laddhybridsteknik. Extra intressent är att museet tagit fram den första körbara prototypen för det så kallade Galaxyprojektet som bland ledde fram till Volvo 850.
 

Volvo museum firar 850-modellen
Taggar: Reportage, Volvo 850

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.