Nästa artikel
Volvospecialist stänger efter vattenläcka
Reportage

Volvospecialist stänger efter vattenläcka

Publicerad 8 november 2017 (uppdaterad 8 november 2017)
CVI Automotive som har butik och lager i Botkyrka i södra Stockholm stänger sin nuvarande butik för gott på torsdag. Efter en vattenläcka tvingas man flytta verksamheten och då kommer även webbutiken att vara stängd under en period.
Volvospecialisten CVI Automotive har under fem år haft en butik i en galleria i Botkyrka i södra Stockholm. Men nu kommer man att stänga sin butik då man måste flytta.

– Det var en slarvig granne ovanför oss som orsakade vattenläckan för drygt ett år sedan. Det dröjde bara några dagar så började trägolvet att resa sig i kanterna, berättar CVI:s vd Mikael Sällström.

Nu har det gått så långt att golvet måste repareras. Lagret ska flyttas till ett logistikcentrum i Nykvarn utanför Södertälje. Men flytten blir i praktiken ett slags mellanlandning. För Mikael Sällström har under flera år planerat att bygga en egen anläggning i Nykvarn där lager och en mindre butik ska finnas.
– Jag hoppas att vi kan komma igång med bygget nästa vår och kan flytta in där hösten 2018, säger Mikael Sällström.

Under den mest intensiva flyttfasen kommer man att stänga även webbutiken. Från den 19 november till i februari kommer det inte gå att lägga order på hemsidan cvi-automotive.se
– Vi får hoppas att folk kommer ihåg oss och att vi har vissa meriter.

Mikael Sällström har flyttat förr. 1988 startade han sin första firma Classic Volvo Imports i en vindsvåning i norra London. På den tiden var en av stamkunderna Joginder Singh, segraren i East African Rally med en Volvo PV544.

1997 flyttade han hem till Sverige och från 2002 var basen Hudiksvall. För fem år sedan började verksamheten gradvis att flyttas till Stockholmsförorten Botkyrka. Men frågan är hur han ska orka genomföra två flyttar till inom loppet av ett år?
– Vi får ju hjälp av försäkringsbolagen att klara det ekonomiskt. En positiv grej är att vi har lärt oss om hur man organiserar ett lager, säger Mikael Sällström.


 

CVI:s grundare och vd Mikael Sällström

CVI lagerför omkring 10 000 artiklar. Hela lagret ska nu flyttas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.