Nästa artikel
Wide Screen!
Barracuda

Wide Screen!

Publicerad 16 februari 2018
Det tog 20 år för Hans-Göran att renovera sin Plymouth Barracuda till superskick!
Det kunde vara berättelsen om en hattfabrikörs resa ut i obygden ungefär 1966 – men är egentligen mer en provkörning av en just färdigrenoverad Plymouth Barracuda 1965.

– Du gör ett val, säger Hans-Göran Melander. Antingen skapar du något som bara rullar mellan trailer och utställning, eller så bestämmer du dig för att köra.

Barracudan har tagit lång tid på sig och Hans-Göran har inte haft bråttom. Han är ägare nummer tre på bilen som köptes ny av en hattfabrikör hos Ana-återförsäljaren Thappers Motor i Örebro 1965. Renoveringen inleddes 1997. Skicket var rätt visset, men att det skulle vara riktigt så uselt som det senare visade sig var Hans-Göran inte beredd på. Popnitar och spackel.

Att bilen som rör sig efter de vackra vintervägarna en gång haft ett rosthål stort som en fotboll känns främmande. I Klassiker 2-2018 berättar vi hela historien om Hans-Görans renovering – och om Plymouth Barracuda.

Modellen som presenterades 16 dagar före Ford Mustang, som hade samma målgrupp men nådde aldrig i närheten av samma framgångar.

Läs om Barracudan i Klassiker 2/2018

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.