Nästa artikel
Klassiker på Wenngarn 18 september!
Fullträff för alla 1900-talsklassiker

Klassiker på Wenngarn 18 september!

Publicerad 30 augusti 2016 (uppdaterad 17 september 2016)
Förra året kom över 800 fordon och nu fortsätter vi utveckla Klassikers stora höstträff. Genom ett unikt samarbete med Wenngarns Slott i Sigtuna norr om Stockholm kan vi erbjuda en motorträff i vackra omgivningar för hela familjen. Wenngarn öppnar sin slottspark för klassiska bilar, mc och moppar från hela 1900-talet och reserverar slottsterrassen för årets specialtema – 1960-talarna!
I år är det sextiotalet som står i fokus på Klassikers stora höstträff. Vi klämmer in så många sextiotalsbilar vi kan på terrassen nedanför Wenngarns slott. Dessutom bjuder vi på modevisning med sextiotalskläder – proffsigt arrangerad av Essibella, Fröken Pralin och Good Old Vintage.  Kom gärna i 1960-talsoutfit!

Men tro inte att klassiker från andra årtionden är bortglömda – träffen välkomnar alla entusiastfordon från hela 1900-talet! Vi siktar på att sortera upp er efter decennium och arrangera temaparkeringar över hela Wenngarns vackra omgivningar.

I slottsparken ordnar vi en marknad för automobilia såsom roliga tillbehör, modellbilar, litteratur, affischer och mycket annat kul – väderskyddat under tälttak. Några platser finns fortfarande att hyra genom Mats Älfvåg – se inforutan.

Ett speciellt salutorg för klassiska fordon ordnar vi även i år. Att ställa ut kostar inget extra och ger dig en unik publik – förra året såldes ett flertal bilar.
I Kulturstallet på Wenngarn anordnas en vintagemarknad med kläder och prylar från förr – här finns alltså möjlighet att komplettera garderoben.

Flera klubbar finns på på plats. Peugeotklubben firar att märket funnits 125 år i Sverige med att ställa ut en rad bilar från sin historia – bland annat Nordens äldsta Peugeot!

Dessutom ställer Svenska Alvis-registret ut – de har förlagt sitt årsmöte till Wenngarn. Svenska Volvoklubben och BMW Oldtimer CS kommer också att ha klubbfolk på plats.

Samtidigt pågår Skördefesten på Wenngarn med lokalt producerade produkter till försäljning, gratis solrosplockning, möjlighet att musta sina egna äpplen, prennskola, guidning på slottet med mera.

För barnen kommer mycket roligt att finnas att göra, enkla och roliga tävlingar samt möjlighet att träffa och mata djuren på Wenngarn bland annat.
Vi laddar helt enkelt för en heldag på Wenngarn – välkommen!

Klassiker på Wenngarn 2016
Vad? Träff för alla klassiska bilar, mopeder och motorcyklar från 1900-talet.
När? Söndagen den 18 september kl 10-15.
Tema? Träffpunkt 60 – specialutställning för alla 1960-talare! Specialplats på terassen.
Andra årtionden då? Alla entusiastfordon från hela 1900-talet är välkomna och kommer att delas in efter decennium.

Automobiliamarknad? Årets kvalitetsmarknad för automobilia, litteratur, modellbilar och annat kul blir större – och under vädersäkert tälttak. Pris per säljplats är 500 kr och antalet platser är begränsat. Kontakta Mats Älfvåg för mer info och bokning. Tel 073-704 47 99

Modevisning: Sextiotalstemat går igen i klädvalet på vår fantastiska modeshow i slottsparken. Kunnigt anordnad av Essibella, Fröken Pralin, Good Old Vintage. Kl 11.30 och 13.30.

Snyggaste 60-talsekipage: Var med i vår concours-tävling med 60-talstema där både fordon och besättning bedöms – fina priser i potten! Föranmäl dig här senast 16/9!

Biltorg! Sälj din bil på Wenngarn! På en särskild plats ordnar vi ett klassikertorg – tills det är fullt. Ingen föranmälan, säg bara till vid insläppet!

Vintagemarknad! I Kulturstallet anordna Fröken Pralin en marknad för kläder och prylar från förr. Mer info här!

Skördefest på Wenngarn! Samtidigt pågår den årliga Skördefesten med försäljning av lokala produkter, solrosplockning och en massa andra aktiviteter för hela familjen. www.wenngarn.se

Föranmälan? Nej, bara om du ska sälja på marknaden eller vara med i concours-tävlingen.

Inträde till utställningen? Endast 100 kr per ekipage. Senaste numret av Klassiker (nr 8/2016) gäller som inträdesbiljett och alla som betalar inträde får senaste numret på köpet! Ha gärna kontanter redo för att insläppet ska gå så smidigt som möjligt. Vi räknar med anstormning!

Parkering för icke-utställare? Japp, parkeringsavgift 40 kr/bil.

Var ligger Wenngarn? Strax utanför Sigtuna, drygt 30 minuter från Stockholm och 20 minuter från Uppsala. Vägbeskrivning på www.wenngarn.se

Boende? Bo på nyrenoverade Hotell Anstalten med gångavstånd till slottet. Specialpaket för Klassikerläsare: 895 kr inkl trerätters middag  (del i dubbelrum). Ange att du är Klassikerläsare! bokning@hotellanstalten.se

Mat? Vällagat i restaurangen, pizza i Dammstugan, kaffe i slottscaféet och nygrillat i trädgården  – utbudet kommer att vara mycket större i år!

Hur görs åldersindelningen? Vi är inte stenhårda på årsmodellsindelningen. Det räcker om bilen är av exempelvis 1960-talsmodell – om den sedan är tillverkad 1959 eller 1970 spelar mindre roll, vill du gärna stå bland 60-talarna är det ok.  Samma kriterium gäller alla olika decennier.

Välkommen!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.