Nästa artikel
Träffa Klassiker på VROM!
Träffar

Träffa Klassiker på VROM!

Publicerad 16 augusti 2023
I helgen är det dags för Volvoträffen VROM i Göteborg. Klassiker är på plats under söndagens träff och marknad.

VROM är en Volvofest i dagarna tre som avslutas söndagen den 20/8 med den stora träffen invid Volvo Museum i Göteborg. Det är den stora träffdagen då omkring 500 Volvobilar brukar komma och dessutom är det också en marknad.

Klassiker är på plats en liten bit från Volvo Museum med ett eget tält. Där kan ni träffa oss och vi har med oss tidningar, Fredrik Nyblads Volvoböcker samt givetvis den nya utgåvan av VolvoKlassiker som säljs till specialpris. 

Det här blir med all sannolikhet sista gången som träffen kan hållas i Arendalsområdet. De olika Volvoföretagen ska lämna området. Volvo Museum ska stänga och nästa år ersättas med nya World of Volvo. 

Mer information om träffen finns på www.vrom.org
 

Program för VROM 2023

FREDAG 18/8
Volvoträffen VROM i Göteborg inleds med ett guidat besök på flygvapenmuseet Aeroseum 18/8. Fredagens evenemang är det enda under träffen som kostar pengar och som kräver föranmälan (Ska ha gjorts innan den 31 juli).

LÖRDAG 19/8 
Lördagen inleds med VROM-rundan som startar vid Hede station utanför Kungsbacka mellan kl. 10-12 och går i mål utanför Volvohallen på Torslanda. Där kommer det att finnas en Food Truck så att man får en chans att äta något innan det kl. 17 är dags att lyssna på ett föredrag i Volvohallen om nya World of Volvo som öppnar nästa år.

SÖNDAG 20/8 
Söndagen är som vanligt den stora träffdagen. Omkring 500 Volvobilar brukar komma till träffen som hålls utanför Volvo Museum. Klassiker är på plats och säljer bland annat tidningar.
 

Klassiker Volvo Special 2023

Var det på 1980-talet som Volvos tillbehörsutbud var som bäst? I den åttonde upplagan av Klassikers specialutgåva om Volvo undersöker vi hur många tillbehör man egentligen kan ha i en 740 GL. 

Vi ger oss ut på en resa med en Volvo Amazon 1957 och kör längs en av få vägar i Sverige som verkligen slickar längs havet. 

Vi kör taxisuggan, PV831 som nästan bara Volvodignitärer fått åka med och i ett annat reportage kör vi Volvo Sport eller P1900 som den också kallas. 

Du får veta allt du undrat om Volvos populäraste lumparkompis, Valpen men också om efterträdarens förehavanden bakom järnridån – Volvo C202. 

Hur topprenoverar man B18-motor, var hittar man delar till klassiska Volvobilar och hur mycket är de värda? Allt detta besvaras i artiklar i vår specialutgåva. 
 
Totalt 124 sidor bara för dig som älskar Volvo!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.