Stephan Poppe från Bremen har inte bara byggt en egen Volvo 165 som han ofta haft med sig till VROM. I år hade han med sig en egentillverkad ÖV4 i rätt storlek för sina döttrar.

Nästa artikel
Nytt och gammalt på VROM!
Volvoträff i dagarna tre

Nytt och gammalt på VROM!

Publicerad 20 augusti 2018 (uppdaterad 20 augusti 2018)

Stephan Poppe från Bremen har inte bara byggt en egen Volvo 165 som han ofta haft med sig till VROM. I år hade han med sig en egentillverkad ÖV4 i rätt storlek för sina döttrar.

Vad har en motorfabrik i Skövde, sir Roger Moore och tusentals entusiaster från flera länder i Europa gemensamt? Jo, de är alla viktiga delar av Volvoträffen VROM i Göteborg.
I 31 år har träffen Volvoträffen med det lite svårförklarliga namnet Volvo Rendezvous & Owners Meeting arrangerats. Årets upplaga inleddes fredagen den 17 augusti med ett besök på Volvo Cars motorfabrik Skövde. Som tidigare år var majoriteten av deltagarna i den delen av träffen utländska besökare. De 100 platserna som fanns var sedan länge uppbokade. 

Ordet veteranbilsrally passar inte för lördagens första moment. Det är ju varken något rally eller ens bara för veteranbilar. Ett par franska volvoentusiaster kom i nya hyrbilar som lämpligt nog var av rätt märke. VROM-rundan bestod av ett antal tipspromenadsfrågor och praktiska övningar. Klassiker höll för andra året i en av kontrollerna. 

Ett vägbygge gjorde att roadbooken inte riktigt överensstämde med verkligheten, men så vitt vi vet har alla 120 deltagande ekipage kommit i mål ändå. 

På lördagskvällen samlades 130 matgäster för att äta på restaurang Dockside i Volvos Arendalsområde. Till kaffet höll Per-Åke Fröberg från Volvo Cars Heritage en föreläsning om P1800, Helgonet och inte minst Roger Moore. 

Marknaden på söndagen hade något fler säljare i år jämfört med ifjol, men träffen blev något utspridd då det var en ganska lång väg att gå mellan bilutställningen och marknaden. Omkring 500 bilar ställdes ut framför Volvo Museum. 
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.