Nästa artikel
Ö-resan Lidingö: Simple fun!
Träffreportage

Ö-resan Lidingö: Simple fun!

Publicerad 24 mars 2016 (uppdaterad 1 april 2016)
Det behöver inte vara krångligare än så här. En trevlig startplats med mängder av roliga bilar, en lagom lång runda, småkluriga frågor och så lunch på det. Snart är det dags för Ö-resan på Lidingö – här är en rapport från förra årets rally!
Veteranbilsrally som ett sätt att öka kännedomen och känslan för en ort eller ett område är ingen dum idé. För nionde gången ordnade entusiasten Anders Odéen sista lördagen i april tillsammans med vänner och bekanta Ö-resan på sin hemort – Lidingö.

– Det kördes faktiskt riktiga rallytävlingar här på ön på 1960-talet, säger Anders. Det är därifrån jag har hämtat namnet.

Den moderna upplagan av Ö-resan är upplagd som en ganska kravlös biltur på ön med frågor att besvara längs vägen. Deltagarna som skickas ut med 30 sekunders mellanrum får i uppgift att börja med olika frågor för att det inte ska bli för trångt vid kontrollerna. Eftersom start och mål är på samma ställe får alla köra ungefär lika långt i alla fall.

Närmare 70 ekipage är föranmälda och blandningen är spännande. Äldsta bilen är en nästan 100 år gammal T-Ford, nyast en banpreppad Porsche 911. Mest udda är nog Leif Fribergs BSA Scout 1935 – framhjulsdriven och med fyra hjul!

Klassiker deltar med projektbilen BMW 1502 – motorn har fortfarande inte kallnat efter morgonturen till Frukostklubben som avslutades någon timme tidigare. Kontrollerna är utspridda över den 30 kvadratkilometer stora ön öster om Stockholm så vi får se Lidingö från alla håll. Det är en spännande ö med allt från boulevarder med nyproducerade skrythus till grusvägar och ombyggda sommarstugor. Eftersom ingen kör samma rutt stöter vi på nya bilar vid varje kontroll.

Vid målgången på den brutalsnygga 60-talsanläggningen Skogshem & Wijk längst ute på Elfvikslandet blir det lunchbuffé och lite senare prisutdelning.
Simple fun!
 
Den 23 april är det dags för tionde upplagan av Ö-resan och fortfarande finns startplatser kvar. Gå in på www.oresan.se så får du veta mer!
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.