Nästa artikel
Östgöta Saabklubbs marknad
Träffreportage

Östgöta Saabklubbs marknad

Publicerad 10 oktober 2015 (uppdaterad 15 oktober 2015)
I år var det den femte Saabmarknaden som hölls på Kråkvilan i Norrköping.

Det började i slutet av 80-talet och då var det en höstträff med marknad och ett 15-tal glada Saabentusiaster samlades på en parkering, öppnade bakluckorna på sina bilar och bytte delar med varandra. Under åren växte denna marknad mer och mer, och i 14 år fanns vi på Gistads idrottsplats. Till slut så fick vi inte plats där, och för fem år sedan flyttade vi till Norrköping.

Vi brukar samlas på lördagseftermiddagen, för många kommer långväga ifrån och det är en chans att träffas och prata Saab. Många campar i tält, husvagnar och husbilar eller bor på vandrarhem eller hotell, gäster från hela Norden, Tyskland, Holland, Polen och de baltiska staterna.

På söndagen är den stora marknadsdagen och då kommer alla som tycker om Saab och en del andra nyfikna. Det speciella med denna marknad är att det bara säljes sådant som är Saabrelaterat. Vi har också en finbilsparkering för alla som inte kommer med just Saabar.

På lördagen regnade det en hel del, men vad gör väl det när man kan umgås med likasinnade. Dock var vi lite oroliga för att söndagens marknad skulle regna bort för enligt SMHI skulle det bli mycket regn även på söndagen. Vi hade dock världens tur för regnet lyste med sin frånvaro till lunchtid på söndagen. Trots det dåliga vädret fick vi 34 säljare och cirka 500 besökare. Det var något färre än tidigare år med vi kan vara mycket nöjda ändå och det verkade som de flesta hade en trevlig dag i Saabens tecken.
Nu är det ett år kvar till nästa Saabmarknad, så kom ihåg; Boka första helgen i september. Då är det Saabmarknad i Norrköping.
 
Text och foto
Roger Forssén
(Ordförande i Östgöta Saabklubb)
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.