Nästa artikel
Rekordstor Volvoträff
träffreportage

Rekordstor Volvoträff

Publicerad 21 augusti 2017
Volvoträffen VROM firade jämnt när Volvo fyller 90 och träffen hela 30 år. Inte minst var uppslutningen stor från utländska deltagare till träffen i Göteborg.
Oddsen var lite emot Volvoträffen VROM i år. Vallåkraträffen låg på samma datum och väderprognosen var mer än osäker. Ett tredje problem var att ett kryssningsfartyg skulle lägga an vid hamnen där träffen hålls. Det tvingade arrangörerna att flytta träffområdet som därmed blev mer utspritt.

Men allt detta spelade ingen roll. När Volvo fyller 90 år så kommer entusiaster från halva Europa för att delta i firandet. Bland registreringsskyltarna kunde man förutom de nordiska grannländerna hitta bilar från Belgien, Frankrike, Nederländerna, Storbritannien, Schweiz och Österrike.

Det stora antalet utländska deltagare gjorde att lördagens veteranbilsrally blev det största hittills. 270 bilar deltog. Klassiker höll i en av kontrollerna och vår fråga visade sig vara riktigt klurig. Deltagarna skulle med vägledning av en sprängskiss säga vilken växel som låg i en bild på en växellåda.

På lördagskvällen hölls middag på restaurang Dockside, mitt i Volvoområdet i Arendal. 300 gäster lyssnade på när Per-Åke Fröberg från Volvo Cars Heritage berättade om Volvos tidiga historia.

På söndagen kom cirka 750 bilar till träffen, vilket är klart mer än de senaste åren. 
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.