Bild
Nästa artikel
Volvojubileum på Elmia

Volvojubileum på Elmia

Träffreportage

På påskhelgens stora event Custom Motor show i Jönköping firades några Volvomodeller som fyllde jämt. Volvo PV60 70 år, Amazon 60 år och Volvo 140 50 år!

Kommentarer

#1
Per Berner
2016-03-29 10:22

Det vore bättre om ni lät Bilsport m fl ha de vanställda custombilarna för sig själva.

#2
Niklas Augustsson
2016-03-29 21:38

Varför så negativ Per Berner?
Jag tillhör dem som väljer bilarna och innehållet i Klassiker framför dito i Bilsport vilken dag i veckan som helst, men visst är det kul att se lite ombyggda bilar också. Bygga om och förfina, eller för all del, förfula bilar är ju något som entusiaster hållt på med sedan urminnes tider.
Det hör ju också till hobbyn. Eller hur? Det är många arbetstimmar i garaget du sågar vid fotknölarna med ditt inlägg......
Värre då med alla Volvo Turbo ur 200/700 /900-serien som dött "gasa tills det rasar" -döden.
Bilarna på bilderna ovan däremot, vårdas ju ömt av sina ägare. :)

#3
Andreas Uddling
2016-03-30 21:20

1) Jag älskar verkligen inte Volvo 2) Jag har direkt svårt för custom/hempul.
Men jag hoppas att alla som gillar bilar får hållas med det de gillar!! Visst är en modifierad vit tvådörrars Amazon-kombi imponerande att se; vilken kreativitet, snygg finish. OCH det finns många fina originalare kvar för den som vill se det! Tänk om vissa originalputtar var lika kreativa på att få ut sina bilar som många av t.ex. Rod-folket!! Alla får plats!

#4
Hasse
2016-03-31 18:03

Jag tycker Per Berner har rätt. Låt Klassiker vara en tidning för bilar i original-utförande, huvudsakligen europeiska originalbilar äldre än 30 år. Blanda inte in ombyggda bilar eller för mycket jänkare, då blir det bara trashigt (ungefär som Power meet). Wheels Magazine är säkert en bättre lämpad tidning för den publiken.

#5
Leif Hurtig
2016-05-02 16:18

Tidningar för bilar i originalutförande finns det andra än Klassiker. Och ändå är inte ens dessa tidningar helt "renläriga" alla gånger, som tur är...
Det är mixen mellan strikt original och lekfullhet som gör Klassiker läsvärd och dessutom finns det många modifierade byggen som är väl värda att lyftas fram. Det finns en enorm hantverksskicklighet bland Sveriges bilbyggare och detta har även originalrenoverare glädje av.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.