Nästa artikel
Sommar(däcks)tider hej hej!
KLASSIKERKAMPEN

Sommar(däcks)tider hej hej!

Publicerad 13 april 2010 (uppdaterad 21 juni 2010)
Våren är här! För Klassikerkampsbilarna innebär det omsulning till sommardäck.
Sedan Klassikerkampen drog igång har jag kämpat och fixat och försökt gjort allt själv och fixat delar så billigt som möjligt. Min motståndare Claes Johansson har inte direkt bjudit något motstånd. Sofflocket verkar vara hans favoritposition.

Men så, pang bom kommer hans mycket hängivna märkeskamrater (deras engagemang är däremot beundrandsvärt!) och räddar honom och "stjäl" hans Saab 9000 turbo 1985 för att snabbrenovera den. Moget Claes!

Så nu när det är dags att sula på sommardäcken gör jag som Claes och låter någon annan göra jobbet.

Vanadis Gummi i huset bredvid Klassikers redaktion fick uppdraget. Killarna där hade läst om vår Klassikerkamp och omdömen i stil med "det här är en riktig bil" kom i nästan lika högt takt som de bytte till sommardäck!

Även stålfälgarna som sommmardäcken sitter på är rostangripna och det hade varit kul att blästra dem och låta lackera dem. Att fälgarna ser fina ut ger mycket för intrycket av bilen. Tyvärr så ryms inte den åtgärden inom min begränsade budget.

Nu är sommardäcken på och det är bara att ge sig ut i Stockholm. Nu får jag ju till och med köra på Hornsgatan som i vinter begåvats med ett förbud för dubbade däck. Jag kanske ska fira sommardäcken genom att köra upp och nerför Hornsgatan några gånger ikväll!

Först avfettning och tvätt av fälgarna och däcken som ska på!

Sen får Vanadis Gummi göra resten av jobbet!

Sulor utan spikar! Skönt!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.