Nästa artikel
Torsdagsmys på Nifsta Gård
veckoträff

Torsdagsmys på Nifsta Gård

Publicerad 11 juli 2013 (uppdaterad 11 juli 2013)
Varje torsdag träffas entusiaster på Nifsta Gård i Uppland. Vi tog Skodan dit!

En trevlig och återkommande bilträff är den på Nifsta Gård utanför Rimbo.

Förra torsdagen var det Saab-tema. Temat till trots, variationen var tilltalande. Vi parkerade Skodan intill en Tatra 603 och höll på att inte komma därifrån – intresset för vår kamrat var överväldigande.

Den mycket vackra gården ligger i Roslagen och omgivande vägar är av det mer underhållande slaget. Med en äggmacka i näven studerade vi nyfiket ett annat ägg, en vackert patinerad Fuldamobil. Bäddbar för två och med en respektingivande Ilo-motor på 200cc – vad mer behövs för ett lyckligt liv? Tankar om en Sverigeresa for genom våra huvuden.

En röd Fiat Dino Coupé fångar vårt intresse. Björn Westrell har ägt bilen sedan 1996 då han ropade in den på auktion. Osedd och över telefon. Något kontinentkryssande har det inte blivit med den slanka GT-vagnen.

– Långresorna gör jag med min Topolino, säger Bengt och ler lite snett.

Huvudnumret för kvällen, Saabarna, ockuperade ena hörnet av gräsmattan. 93:or, 96:or, och 99:or trängdes med Sonetter och nyare vagnar med fler nollor i emblemen. En GranTurismo 750 fick mycket uppmärksamhet. Genom tjyvlyssning lärde vi oss att den hade ”safarigälar” på huven. Ett originaltillbehör. Nu ska vi imponera på Claes Johansson, Klassikers Saab-kung.

TEXT: Johan Gröndahl

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.