Nästa artikel
MG MGA 1600 Mk II – rå sportighet som Årets Klassiker?
Årets Klassiker 2020

MG MGA 1600 Mk II – rå sportighet som Årets Klassiker?

Publicerad 10 februari 2020
Nobelpriset, Oscarsgalan, Årets svensk – bah! Ingen utmärkelse smäller lika högt som Årets Klassiker. Nu är det dags för dig som läser Klassiker att utse vinnaren 2020. Tolv värdiga kandidater ställer upp sig på rad. Alla som är med och röstar är med i utlottningen av fantastiska priser som verktygsvagnar och tio årsprenumerationer! Här är kandidat nummer 11!


Kandidat #11
MGA 1600 Mk II 1961
Ägare: Melker Sandell


Vissa bilmodeller gör sig bättre i slitet skick än andra – och MGA:s svepande linjer kräver absolut inte utställningsglans i lacken för att förstärkas. Det har Melker Sandell tagit fasta på – när hans MGA skulle ut på vägarna igen koncentrerade han sig på körglädjen. Att 1,6-litersmotorn var sönderfrusen var nästan en bonus eftersom Melker hade en 1,8-litersmaskin från MGB på lager. Lågt skuren vindruta, svarta ekerhjul och bortskalat krom ger tillsammans med den illa bättrade lackeringen ett eget uttryck.
Läs hela reportaget i Klassiker 8/2019.

SÅ RÖSTAR DU!
Alla kandidater till titeln presenteras i Klassiker 1/2020 och är dessutom med i den fina väggkalender som medföljer tidningen.

Nu är det upp till dig som läsare – vilken av våra tolv kandidater ska bli Årets Klassiker 2020? Alla som är med och röstar har chans på en av tre verktygsvagnar eller en prenumeration på Klassiker! Senast den 12 februari måste vi ha din röst!


1:a pris
Verktygsvagn Heavy Duty XL från  Verktygsboden. Värde 9 500 kr. Extra förstärkt med tio kullagrade lådor och ett skåp med flyttbara hyllor. www.verktygsboden.se/verktygsvagnar/verktygsvagn-heavy-duty-xl

2:a pris
Verktygsvagn med verktyg, 277 delar. Värde 7 450 kr. Vagn med sju lådor där varje verktyg har sin egen tydligt uppmärkta plats. www.verktygsboden.se/verktygsvagnar/verktygsvagn-med-verktyg-277-delar

3:e pris
Verktygsvagn med tumverktyg 143 delar. Värde 8 085 kr. Vagn med sju lådor där fem av dem är fyllda med tumverktyg – alla med en bestämd plats. www.verktygsboden.se/verktygsvagnar/verktygsvagn-med-tumverktyg-143-delar


4-10:e pris
Prenumeration på 10 nummer av Klassiker. Värde 659 kronor. www.klassiker.nu/pren

Du röstar genom att gå in på www.klassiker.nu/aretsklassiker där du fyller i vårt tävlingsformulär. Du kan också posta röstsedeln i tidningen till Klassiker, Årets Klassiker, Box 23 800 10435 Stockholm.

Endast en röst per person är tillåtet – fusk leder till diskvalificering.

Senast den 12 februari 2020 vill vi ha ditt svar.

Vinnarna presenteras här på webben samt i Klassiker 3/2020.

Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.