Nästa artikel
Liten buckla – stor renovering
våra klassiker

Liten buckla – stor renovering

Publicerad 23 november 2010 (uppdaterad 17 december 2013)
En trasig glödlampa ledde till en hel karossrenovering av Fredriks Cooper. Här är några stödord för att förklara för hans fru.

Jo älskling, kommer du ihåg den där bucklan jag berättade om på Hundkojan? Den som jag fick när jag skulle köra ut från bilverkstaden som hade fixat laddregulatorn som var trasig. Den ena strålkastarens glödlampa gick ju hela tiden eftersom bilen laddade för mycket.

I alla fall så tänkte jag att det var lika bra att fixa lite mer när vi ändå var i farten och fick bakpartiet på bilen omlackat. Det är ju så fult med två antenner så jag ville ha hålen borttagna.

Och så har jag gått i många år och retat mig på att karosskarvarna vid framskärmarna är igenlagda. Så då tänkte jag att det var en bra idé att låta lacka om hela bilen. När plånboken ändå var öppen.

Nu är det så här att Mikael som hjälper mig med karossen ringde. Han har upptäckt orsaken till att skarvarna var igenlagda i fronten. Den främre hjälpramen är nämligen helt skev, jag har ju hört att bilen varit smälld innan jag köpte den för 26 år sedan, men det var rätt jobbigt att se att framvagnen var så sned att ett stag tog i innerskärmen.

Hur som helst är enda sättet att få ihop karossen igen att byta hjälp­ram så nu har Jana i Bålsta fått ta ur motorn för att kunna göra det.

Men du, vi får väl se det positiva i alla fall. Nu blir ju Hundkojan riktigt fin och rak i plåten. Och de har lovat att byta den där glödlampan som var trasig också!

När Fredrik trodde botten var nådd hade han bara kommit halvvägs.

Bak behövdes ny plåt längst ner...

...men det var ingenting jämfört med fronten, ny (begagnad) hjälpram, nya skärmar och ny frontplåt!

Austin Cooper 1967

Ägare: Fredrik Nyblad, reporter

Ljus: Att min gamle vän nu äntligen ska bli riktigt fin.

Mörker: Att den var så mycket värre däran än jag kunde tro.

Dimma: Var bilen ska stå i vinter när den äntligen blir klar. Det känns inte så roligt att köra 15 mil i vinterslask till en lada någonstans.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.