Bild
Nästa artikel

Nya Opel Kadett 1962

Video

Så här presenterades nya Opel Kadett, med trickfilmning och snabbspelning 1962.

Opel 1960-tal - specialutgåva!

Första delen i Klassikers samlarserie! 100 sidor om Opels 1960-tal ur Klassikers rika produktion. Kadett, Olympia, Rekord, Kapitän - och den svenska rallyhistorien!
Taggar: Video, Opel Kadett

Kommentarer

#1
Kalle
2017-10-11 18:17

Snygg

#2
Joel
2017-10-19 08:43

Min ingifte farbror var mycket "ekonomisk" (snål sa pappa), så vi blev inte överraskade när han och faster hälsade på i vår sommarstuga med en sån här Kadett, sommaren 68. Jag som växt upp i nya Rekordar under nästan hela sextiotalet (farsan bytte varje år och höll ändå bilen helt utanför ordinarie lönen med traktamente), tyckte det var en pyttebil. Ändå hade de tagit sig 45 mil sydsydost, med hjälp av rejäla hembakade mackor med stekt ägg, en tub Kalles, och en försumbar mängd bensin....

#3
Johan
2017-10-24 12:29

Min far hade en Kadett Caravan -65. Brorsan och jag var osams när vi åkte bil så någon av oss blev alltid under långresor placerad i bagageutrymmet. Att lägga en 6-åring löst i bagageutrymmet var inget som någon reagerade negativt på under 60-talet. Kommer ihåg att låsmekanismen till bakluckan var öppen så den tejpade min far igen samt att hela bilen förmodligen saknade all form av ljudisolering. När man stannade kunde man höra tankarmaturen gnissla när bensinen skvalpade i tanken som var placerad helt oskyddad i bagageutrymmet. Det tyckte vi var jätteläskigt! En på det hela taget hemsk bil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.