Nästa artikel
Rekordstor Volvoparad!
Video

Rekordstor Volvoparad!

Publicerad 2 april 2019 (uppdaterad 4 april 2019)
Brittiska Volvoklubbar slog i söndags sannolikt ett nytt världsrekord! 1 574 bilar formade då världens största parad av Volvobilar!
Nej, det är inte Essingeleden en måndag morgon! Filmen ovan är från provbanan vid Bruntingthorpe nära Leicester i England söndagen den 31 mars 2019. Då samlades medlemmar i flera Volvoklubbar i ett försök att slå världsrekordet för den största paraden av Volvobilar. 

Det tidigare rekordet var på 571 bilar och sattes 2010 vid den polsk-tyska gränsen. Därför kallades det engelska rekordförsöket för ”Volvo600”. Nu blev det inte 600 bilar som kom – det blev hela 1 574 stycken!

Den första Volvomodellen som tillverkades i en högerstyrd version var Amazon. Först 1958 startade importen av Volvo till Storbritannien, så det var ganska självklart att Amazon var de äldsta bilarna i paraden, men påfallande många nyare Volvobilar deltog också. 

I Storbritannien är ofta bilevenemang ihopkopplade med välgörenhet, så även det här världsrekordförsöket. Alla intäkter från profilprodukter som såldes världsrekordförsöket gick till en organisation ägnad åt bröstcancer. 

Organisatörerna har nu skickat sin dokumentation av evenemanget till Guiness World Records för att få världsrekordförsöket officiellt godkänt. 

Frågan man kan ställa sig är om det här rekordförsöket hade gått att genomföra i Sverige – bilarna finns ju. Men kanske behövs ett visst geografiskt avstånd för att rätt sorts entusiasm ska finnas. Eller går rekordet att slå i Sverige?
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.