Bild
Nästa artikel

Rekordstor Volvoparad!

Video

Brittiska Volvoklubbar slog i söndags sannolikt ett nytt världsrekord! 1 574 bilar formade då världens största parad av Volvobilar!

Nej, det är inte Essingeleden en måndag morgon! Filmen ovan är från provbanan vid Bruntingthorpe nära Leicester i England söndagen den 31 mars 2019. Då samlades medlemmar i flera Volvoklubbar i ett försök att slå världsrekordet för den största paraden av Volvobilar. 

Det tidigare rekordet var på 571 bilar och sattes 2010 vid den polsk-tyska gränsen. Därför kallades det engelska rekordförsöket för ”Volvo600”. Nu blev det inte 600 bilar som kom – det blev hela 1 574 stycken!

Den första Volvomodellen som tillverkades i en högerstyrd version var Amazon. Först 1958 startade importen av Volvo till Storbritannien, så det var ganska självklart att Amazon var de äldsta bilarna i paraden, men påfallande många nyare Volvobilar deltog också. 

I Storbritannien är ofta bilevenemang ihopkopplade med välgörenhet, så även det här världsrekordförsöket. Alla intäkter från profilprodukter som såldes världsrekordförsöket gick till en organisation ägnad åt bröstcancer. 

Organisatörerna har nu skickat sin dokumentation av evenemanget till Guiness World Records för att få världsrekordförsöket officiellt godkänt. 

Frågan man kan ställa sig är om det här rekordförsöket hade gått att genomföra i Sverige – bilarna finns ju. Men kanske behövs ett visst geografiskt avstånd för att rätt sorts entusiasm ska finnas. Eller går rekordet att slå i Sverige?
 
Taggar: Video, Volvo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.