Bild
Nästa artikel

Sommarrepris - Carl Gustaf Lindstedt som biltestare

Video

Den här har vi visat förr, men förtjänar att lyftas fram igen, Carl Gustaf Lindstedt som ofrivillig biltestare åt Nissan 1987

Kommentarer

#1
Krydolf
2012-08-04 21:05

Var är filmen?

#2
Mårten Carlsson
2012-08-04 22:39

bra fråga.. vart tog den vägen...

#3
Mårten Carlsson
2012-08-04 23:51

Här funkar den...
http://www.klassiker.nu/video/sondagsmatine-2754

#4
Per_uk
2012-08-11 00:26

Jag träffade Carl Gustaf tidigt 80 tal när han hade sin lamborghini, vi var inne på ett cafe i Hallstavik, med bla margareta Krook, efter fikat gick vi ut för att se bilen, jag påpekade bla de farliga förgasarna som kunde tända eld på bilen, underbar man calle gurra, i dag har jag en del kontakt med sonen, Pierre, far upp i dagen han.

#5
Gunnar
2015-07-12 13:59

Oj oj! Vilken film! Kända skådespelare och ett långt format, krystat manus och ingen action alls! Bara svenk mysighet i tradition med Andersonskans Kalle, Saltkråkan och Rasmus på luffen!
Jämför med t.ex. Volvos lekfulla actionstinna filmer från samma tid, vad ville Philipssons säga med denna reklamfilm och varför ställde den fantastiske komikern och skådespelaren samt bilentusiasten Lindstedt upp på detta? Han räddar ju iof scen efter scen skådespelarmässigt men bilarna, manuset, bilfotot...
Man bara skakar på huvudet och ler åt en tid i sverige som aldrig kommer åter! Samtida reklam för Citroën 2CV Charleston har mer action och drama så detta är ett underbart tidsdokument över ett Sverige som stod på tröskeln till världen men ännu inte tagit steget ut i den!

Kanske sålde filmen faktiskt Nissan till svenskarna, japaner har ju alltid varit bra på att få sålt Jasså-bilar jorden runt.
Men nog sladdar vi fortfarande hellre i ett vinterlandskap ihop med två andra 740 och lämnar 240'n i snödrivan än att söndagsköra på Visbys kullersten i en Nissan Nånting?
Och nog hoppar och kränger vi fortfarande hellre runt på en strand med en förförisk fransyska i en 2CV än byter från den ena Nissan Nånting till den andra på Gotland?

Fast en Prärie kunde kanske va bra att ha ändå, 4-hjulsdrift, skjutdörrar, högbyggd och extremt japansk. Hur mysig som helst att bo i på en Gotländsk strand efter att man inte bara stulit ett flertal bilar, bensin och mat utan också kidnappat en pojk och låtit denne få hållas i sin start på ligistbanan! Heja Carl-Gustav och heja Philipssons!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.