Bild
Nästa artikel
Austin Cambridge gömd i snö

Austin Cambridge gömd i snö

ARNE

Någon gång i mitten av 70-talet hade någon övergivit en Austin Cambridge av -57 års modell. Bilen var en …

… likadan som min kompis Dagges farsa hade på 50-talet och nu stod den sedan några månader insnöad på vår parkering i Midsommarkransen.

Bilen verkade vara i ett mycket fint skick och jag kontaktade ägaren som jag hittade genom bilregistret. När jag fick kontakt med herr Oldin som ägaren hette, så berättade han att bilen var inlämnad till en lackfirma för omlackering och när det var dags att hämta bilen uppstod dispyt om summan som skulle betalas för jobbet.

Herr Oldin vägrade att betala det ockerpris som lackverkstan begärde och lämnade firman i vredesmod.  Lackverkstan som var belägen i norrort hade ingen plats för den nylackade bilen så den kördes till Midsommarkransen och föll i glömska. Herr Oldin hade reservnycklar till bilen och sålde den billigt till mig.

Kommentarer

#1
Anders Vänerman
2011-06-04 11:11

Jag har en likadan !
Samma färg , -Tweed Grey.
Samma årsmodell.
Min första bil som jag(4år) lovade min farfar 1964 att aldrig sälja om jag fick den...
Har haft span på de A55:or som passerat genom åren, men aldrig sett denna, var finns den idag?

#2
Gäst
2011-06-05 09:31

DHD280 är en Toyota Avensis idag, så den gamla Cambridgen är väl en stekpanna eller nåt annat nu.

#3
Arne Schelin
2011-06-05 18:31

Jag sålde bilen till en konditor på Rörstrandsgatan, tråkigt om det blev en stekpanna av den då mycket fina Engelsmannen, men åren går och fina bilar upphör att vara fina.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.