Bild
Nästa artikel
Hade glömt Ford utan värmefläkt

Hade glömt Ford utan värmefläkt

ARNE

Nu kom jag ihåg att jag hade glömt två bilar. Efter Cheva 55:an och före Hudsonaffären måste jag trycka in dem.

Dels en Ford -57:a och även en Cheva -39:a. Nu tar vi Forden. När Chevan blev såld uppsöktes diverse bilfirmor för att söka efter billiga inbytesbilar.

Hos Hans Osterman, som hade en filial på söder i korsningen Götgatan/Ölandsgatan, fann jag ett riktigt fynd. En Ford Custom 300 med V8, en -57:a. Bilen var i jättefint skick och var just inkommen.
”Du får den för 1 200 om du tar den som den står”, sa den väldigt förkylde säljaren och snöt sig.

Jättebilligt, kanske berodde det på att vänster bakskärm var helt intryckt från sidan och det stora runda baklyset som skulle ha suttit där lyste med sin frånvaro.

Jag lade handpenning för att hämta bilen nästa dag, vilket jag också gjorde. Det var i mitten av januari 1964 och nu skulle här åkas. Ett gäng kompisar fyllde den från vänster sida sett fina bilen, och det bar av mot Henrys som var tillhåll för raggarbilar.

Redan vid avresan från hemorten började vi frysa och när jag förgäves försökte få igång värmefläkten var det dömt att misslyckas. Motorhuven öppnades och nu kunde konstateras att någon hade snott värmefläkten.

Förmodligen hände det på bilfirmans bakgård efter att jag varit där, kanske av en annan ”spekulant” som bara behövde fläkten. Jag hade ju ”köpt bilen som den står” och ville inte bråka med försäljaren, han var ju sjuk och kanske jag vid ett senare tillfälle ville köpa en bil av honom.

Jag satte in en till salu-annons i Dagens Nyheter: NÅGOT DEFEKT USA FORD 1957 I FINT SKICK SÄLJES BILLIGT. Fortsättning följer.

Hade glömt Ford utan värmefläkt

Kommentarer

#1
Gäst
2011-01-11 08:17

Det ser inte ut som att det var total vinter iaf, som nu. Då hade ni frusit ordentligt pojkar.

#2
Gaute Halsaunet
2011-01-16 00:14

Er det bare meg som synes at 57 Ford er mye tøffere som 300 Custom 4 dørs enn 2 dørs Fairlane Hard Top?

#3
Ford-Alfred
2011-01-30 12:45

Precis en sån Ford som jag har ju! Samma färg t.o.m.
En ägare i Sthlm från 57-96, professor Gerholm.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.