Bild
Nästa artikel
Haffad av civilspanare

Haffad av civilspanare

ARNE

Väl hemma inleddes utan nödvändiga verktyg den ganska krävande renoveringen. Bakre sidorutorna monterades bort så …

… att en kraftig bräda kunde stickas in och mellan fönstren och agera bottenplatta till den domkraft som försökte pressa ut en buckla i taket. Även sätena monterades ut och när bilen skulle flyttas fick jag sitta på en trälåda.

Efter några dagars mekande var det dags att låna smörjbryggan på den intilliggande Gulf-macken, en sträcka på cirka 40 meter. Vad vi inte visste var att den sedan några dagar tillbaka intill parkeringen parkerade folkabubblan innehöll två stycken civilklädda poliser på spaning mot oss för att kolla om fordonet skulle hamna i trafiken och på allmän väg.

Väl inne på smörjbryggan hann jag knappt kliva ur bilen innan en polisbricka stacks under näsan på mig. Trots att inte avsikten var att framföra detta icke trafiksäkra fordon på allmän väg stundade nu rättegång och dryga böter.

Haffad av civilspanare
Haffad av civilspanare
Haffad av civilspanare

Kommentarer

#1
Börje T
2010-12-16 17:18

Arbetssituationen för polisen såg tydligen lite annorlunda ut på den tiden. Två civilspanare att på lur i två dagar för att kolla om du skulle köra med en trafikfarlig bil! Fantastiskt! Fortsätt med dina härliga historier, dagens höjdpunkt.

#2
KalmanT
2010-12-20 14:38

Jaaa, tänk vad tiderna har förändrats - att ha TVÅ civillädda spanare för att kolla på en bil i några dagar för att se om den skulle hamna på allmänna vägen. DET skulle ju aldrig ens i teorin komma upp som förslag i dagens samhälle. Den historien var en intressant tidsresa:-).

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.