Nästa artikel
Tuff Ford bogseras av tuffare Ford
ARNE

Tuff Ford bogseras av tuffare Ford

Publicerad 14 december 2010 (uppdaterad 16 december 2010)
Redan dagen efter olyckan kontaktade jag en annan kompis vid namn Erik Landqvist. Han hade en liknande Fordcoupé ...

… och gott om reservdelar. Kanske kunde jag låna några hjul av honom till den stundande hembogseringen. Erik som var en schysst kompis lånade ut hjul och ställde även upp med dragbil till bogseringen. Det var måndag och Erik måste jobba klart först på sitt dagliga arbete vid Atlas-Copco i Sickla.

Vid ankomsten till Viggbyholm hade redan skymningen gjort sitt intrång. Eriks bil var nog ännu tuffare än min då den var helt brunprimad och saknade kofångare, på bakluckan som pryddes av ett continentalkit i form av ett rostigt cykelhjul kunde man läsa texten "HOJ HOTTERS".  

Bilen som var en coupé av -47 års modell pryddes i fram av 1942 års grill. Även motorhuven var av -42 års modell, dessutom försedd med mängder av gälar. Eriks mamma hade sytt klädsel till bilen och över hela bakre ryggstödet kunde man läsa FORD med stora bokstäver. Bra att veta om man är osäker vad det är för bil man åker i.

Nu inleddes den nattliga hemresan mot Johanneshov. Det var svårt att hålla linan spänd hela vägen hem och några incidenter inträffade. Vid Stureplan brast linan och folk samlades för att beskåda den märkliga transporten. Så småningom nåddes den åtråvärda parkeringen intill hemmet och Johanneshovs IP. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.