Bild
Nästa artikel
Flygande inspektion för Ford

Flygande inspektion för Ford

ARNE

Nu var jag åter billös och tänkte att nu åker jag till någon bilfirma och kollar.

På Ringvägen fanns den etablerade  Fordförsäljaren Svecia Bil. Bland mängder av dyra och fina bilar hittades en Ford Country Sedan med plats för nio personer. Jag hittade inte bilen i mitt fotoarkiv, men den såg ut som den på bilden.

Årsmodellen var 1956 och priset var skäligt, 1 400 kronor. Bilen var svart och kanske det varit en taxi men vad gör det när priset är rätt och inredningen vackert röd. Bilen inhandlades och diverse långturer genomfördes.

Då jag var den ende i den närmaste släkten som hade körkort genomfördes även kortare resor med äldre släkt som gärna ville åka till Skogskyrkogården för att sätta blommor på anhörigas gravar. Jag kände mig snäll och de blev väldigt nöjda.

Sent en kväll endast två veckor efter bilinköpet hände följande: Med endast 100 meter kvar till hemmet passeras en korvkiosk där en polispatrull just har inhandlat sin kvällsvickning. Jag som skulle parkera ändrade mig då den ena polisen pekade på mig.

Poliserna kastade sig i bilen och med tjutande sirener stoppades jag på mammas gata. Nu blev det en "flygande inspektion" som renderade i KÖRFÖRBUD. Dagen efter återvände jag till Svecia Bil för att uttrycka mitt missnöje och få pengarna tillbaka.

Tyvärr blev svaret du kan få 1 000 kronor men då får du lägga dem som handpenning på en dyrare bil.

Flygande inspektion för Ford
Flygande inspektion för Ford

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2015-08-10 09:59

Det är förunderligt hur mycket som du skriver om som också har hänt mig. Hade du haft en "svenssonbil" hade inte detta hänt.

#2
Hasse B
2015-09-10 15:30

En del poliser tycks få något i ögat när de ser en stor Ford :-D - jag hade en Granada en tid och aldrig har jag blivit stoppad så ofta för fordonskontroll varken förr eller senare som med den, trots att den såg ganska redig ut i skicket. Men detta var på 90-talet när de nått sin absoluta bottennivå statusmässigt. Ändå... det finns fördomar även i bilsamhället.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.