Nästa artikel
Flygande inspektion för Ford
ARNE

Flygande inspektion för Ford

Publicerad 10 augusti 2015 (uppdaterad 17 augusti 2015)
Nu var jag åter billös och tänkte att nu åker jag till någon bilfirma och kollar.

På Ringvägen fanns den etablerade  Fordförsäljaren Svecia Bil. Bland mängder av dyra och fina bilar hittades en Ford Country Sedan med plats för nio personer. Jag hittade inte bilen i mitt fotoarkiv, men den såg ut som den på bilden.

Årsmodellen var 1956 och priset var skäligt, 1 400 kronor. Bilen var svart och kanske det varit en taxi men vad gör det när priset är rätt och inredningen vackert röd. Bilen inhandlades och diverse långturer genomfördes.

Då jag var den ende i den närmaste släkten som hade körkort genomfördes även kortare resor med äldre släkt som gärna ville åka till Skogskyrkogården för att sätta blommor på anhörigas gravar. Jag kände mig snäll och de blev väldigt nöjda.

Sent en kväll endast två veckor efter bilinköpet hände följande: Med endast 100 meter kvar till hemmet passeras en korvkiosk där en polispatrull just har inhandlat sin kvällsvickning. Jag som skulle parkera ändrade mig då den ena polisen pekade på mig.

Poliserna kastade sig i bilen och med tjutande sirener stoppades jag på mammas gata. Nu blev det en "flygande inspektion" som renderade i KÖRFÖRBUD. Dagen efter återvände jag till Svecia Bil för att uttrycka mitt missnöje och få pengarna tillbaka.

Tyvärr blev svaret du kan få 1 000 kronor men då får du lägga dem som handpenning på en dyrare bil.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.