Bild
Nästa artikel
Opel Kapitän: Tvillingbilarna

Opel Kapitän: Tvillingbilarna

ARNE

En snäll jobbarkompis skänkte mig en bil. En Opel Kapitän 57:a Året är 1976 och bilen finns i Alunda norr om Stockholm.

Rost i sparklådor och dålig kompression ingick i det icke prutbara priset. Med av min arbetsgivare lånad dragbil och av en kompis lånad dolly av den högre modellen ger jag mig av mot Almunge

Det är mörkt när jag kommer fram och lastningen tar närmare en timme. Hemfärden gick bra men tog väldigt lång tid då låg hastighet var lämpligast med den höga dollyn.

Samtidigt som bilen görs i ordning för besiktning skaffar jag en reservdelsbil för en billig penning. Det är en 58:a med något paj växellåda, treans växel måste tjuvhållas för att inte hoppa ur sitt läge.

Jag som tycker synd om bilar som riskerar att bli skrotade bestämde mig för att behålla även reservdelsbilen, den hade ju bara gått 12 000 mil. Nu stod jag där med två bilar som behövde byta en del detaljer.

Dags att söka en tredje bil?

Opel Kapitän: Tvillingbilarna

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2011-04-19 13:50

Trevliga bilar, men lätta i baken. Man var tvungen att ha "halvt lass" i bagagen för att inte bakvagnen skulle sticka iväg vid kurvtagning i hög hastighet.

#2
gaute halsaunet
2011-04-20 02:47

Den norske artisten Øystein Sunde har en sang som heter "Kjekt å ha"
Teksten på den minner meg litt om dette.

#3
Opelrolf
2011-04-25 18:28

Det är klart att du ska söka rätt på en reservdelsbil till, för många Oplar kan man inte ha.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.