Bild
Nästa artikel
Skatteplanering enligt Bosse

Skatteplanering enligt Bosse

ARNE

Tillbaka till 1963. Jag har min metallicblå Ford - 46:a operacoupé. Längre ner på min gata bor Bosse, en tuff raggare som ...

... har en ljusgrön Murkla -51:a. På den tiden kontrollerades vid poliskontroll i huvudsak om bilen var skattad vilket inte var fallet med Bosses bil. Bosse hade blivit anmodad att visa upp sitt "glömda" skattekvitto på närmaste polisstation vilket blev ganska svårt då Bosse inte hade betalat bilskatten.

– Kan jag få låna ditt kvitto? frågade han mig.
– Men du kan väl inte visa mitt kvitto som inte överenstämmer med din bils regnummer, sa jag.  
– Eru dum, jag tjackar ju bara nya siffror på macken och får samma nummer som du har.

Vad jag förstår skulle Bosse falskskylta sin bil och vid polisstationen gå in och hämta en polis för att visa det mot bilen överensstämmande skattekvittot. Jag lånade motvilligt ut skattekvittot, som på den tiden var av papper och skulle förvaras i bilen, ofta på det vänstra solskyddet. Bosse tackade och tog emot skattekvittot. Dagarna gick och Bosse ville inte släppa ifrån sig kvittot.

– Du kan glömma det där kvittot, sa han. Bosse jobbade på en firma på söder intill spårvagnshallarna. Jag letade mig dit och hittade Bosses Murkla som stod parkerad utanför hans jobb. Nu blev jag olydig, utan större besvär hade jag tagit mig in i Bosses låsta bil där jag kunde hämta mitt skattekvitto som satt bakom solskyddet. Några dagar senare träffar jag Bosse som nu hade upptäckt "stölden"

Jävligt taskigt att ta tillbaka skattekvittot, tyckte Bosse.

Kommentarer

#1
Arne Schelin
2011-03-10 15:00

För kännedom så är det min farsa Knutte som poserar på bilden alltså inte raggare Bosse om någon skulle tro det.

#2
Lejdarn
2011-03-11 19:18

I brist på tidsmaskin är Arnes underbara blogg bästa substitutet. Men tänk om man hade fått vara med på denna tid....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.