Nästa artikel
Skatteplanering enligt Bosse
ARNE

Skatteplanering enligt Bosse

Publicerad 10 mars 2011 (uppdaterad 15 mars 2011)
Tillbaka till 1963. Jag har min metallicblå Ford - 46:a operacoupé. Längre ner på min gata bor Bosse, en tuff raggare som ...

... har en ljusgrön Murkla -51:a. På den tiden kontrollerades vid poliskontroll i huvudsak om bilen var skattad vilket inte var fallet med Bosses bil. Bosse hade blivit anmodad att visa upp sitt "glömda" skattekvitto på närmaste polisstation vilket blev ganska svårt då Bosse inte hade betalat bilskatten.

– Kan jag få låna ditt kvitto? frågade han mig.
– Men du kan väl inte visa mitt kvitto som inte överenstämmer med din bils regnummer, sa jag.  
– Eru dum, jag tjackar ju bara nya siffror på macken och får samma nummer som du har.

Vad jag förstår skulle Bosse falskskylta sin bil och vid polisstationen gå in och hämta en polis för att visa det mot bilen överensstämmande skattekvittot. Jag lånade motvilligt ut skattekvittot, som på den tiden var av papper och skulle förvaras i bilen, ofta på det vänstra solskyddet. Bosse tackade och tog emot skattekvittot. Dagarna gick och Bosse ville inte släppa ifrån sig kvittot.

– Du kan glömma det där kvittot, sa han. Bosse jobbade på en firma på söder intill spårvagnshallarna. Jag letade mig dit och hittade Bosses Murkla som stod parkerad utanför hans jobb. Nu blev jag olydig, utan större besvär hade jag tagit mig in i Bosses låsta bil där jag kunde hämta mitt skattekvitto som satt bakom solskyddet. Några dagar senare träffar jag Bosse som nu hade upptäckt "stölden"

Jävligt taskigt att ta tillbaka skattekvittot, tyckte Bosse.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.