Nästa artikel
Sympatiske Bertil
ARNE

Sympatiske Bertil

Publicerad 13 februari 2011 (uppdaterad 23 februari 2011)
Det fanns många bilfirmor intill Östgötagatan där jag bodde. Mitt bilbytarintresse gjorde att jag regelbundet måste kolla de …

… närmaste firmornas begagnatlager. På Rutger Fuchsgatan låg BERNI BIL som ägdes av den sympatiske Bertil, en man i gissar jag 50-årsåldern.

Jag hade inte haft Duetten särskilt många månader när jag hos Bertil fick syn på en jättefin Cheva Bel Air -58. Berra beägrde 2 000 för den och då bytte jag mot Duetten och lade en slant emellan. Efter någon månad var jag och kollade in Yankee Cars lager på Södermannagatan inte det så långt hemifrån. De hade fått in en gammal Merca 180 i byte och de var ju specialiserade på jänkare och ville snarast bli av med Mercan.

Bilen verkade ”ärlig” och jag köpte den för 1 600 trots att däcken var helt slut. Jag tyckte även att den var något tungstyrd men den ska nog vara så här trodde jag. Vartefter tiden och milen gick blev styrningen kärvare och nu gnällde bilen vid minsta rattrörelse. Efter diverse åkturer, någon gång med min farmor i högersätet, for vi till Speedwaybanan i Hallstavik där vår klubb Eldarna fick träna bara vi höll banan i trim.

Nu hade traktorn som skulle dra ”Sladden” pajat och när det fanns dragkrok på Mercan blev den stand in och fick dra den tunga sladden. Redan efter ett varv stod tempmätaren på rött och vit rök började visa sig under motorhuven. Dags att lägga av och låta den gamla trotjänaren vila inför hemfärden.

Nästa dag åkte jag till den sympatiske Bertil. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.