Nästa artikel
VW 1600 TL i brandutredning
ARNE

VW 1600 TL i brandutredning

Publicerad 19 mars 2011 (uppdaterad 24 oktober 2013)
Brorsan undrade om jag kunde hjälpa honom att sälja sin bil, en ganska fin VW 1600 TL. Då jag tyckte att ...

... det skulle bli en lätt match att sälja den fina bilen åtog jag mig uppdraget. Bilen annonserades och ganska omgående kom sugna spekulanter.

Ett yngre par som hade experthjälp med sig i form av killens farsa nappade på bilen. Bilen betalades och nu ville experten ta med registreringsbeviset för att själv posta det. Det kanske kändes osäkert om jag skulle göra detta, jag var ju inte den rätte ägaren.

Okej jag har ju fått pengarna och det var viktigast just då. Brorsan fick sina pengar och allt var frid och fröjd tills en dag, någon månad senare. Brorsan ringer mig och undrar över en saftig räkning han fått från ett bärgningsföretag. Räkningen gäller både bärgning av brandskadad bil och uppställningskostnader på deras mark i Västberga.

Bilen hade blivit ditforslad redan dagen efter köpet. Nu fick jag problem. Jag minns att köparna sade att de bodde på Surbrunnsgatan vilket även överensstämde med bärgningsföretagets hämtningsadress. Då jag inte minns vad de hette eller vilket nummer de bodde på gav jag mig iväg för att söka spår efter bilbrand.

Jag hittade platsen där branden hade skett och nu började operation dörrknackning. Jag måste ju få veta var köparna bodde vilket inte gick. Ingen vars dörr jag knackade på hade sett eller visste något om en bilbrand.

Uppställningskostnaderna var nu uppe i en högre summa än vad bilen kostade och det kändes som det var mina problem. Plötsligt en dag händer det, köparna har varit i kontakt med bärgarfirman och nu ägde dom både skrotbil och skulder. Alltså, när du ska sälja din bil: POSTA ALLTID SJÄLV registreringsbeviset!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.