Calle Wickberg blev den som slog till på Claes Tingvalls Volvo 760 GLE.

Nästa artikel
Baklängesauktion blev snabbt klubbad
Reportage

Baklängesauktion blev snabbt klubbad

Publicerad 13 maj 2019 (uppdaterad 13 maj 2019)

Calle Wickberg blev den som slog till på Claes Tingvalls Volvo 760 GLE.

Pensionerade trafiksäkerhetsdirektören Claes Tingvalls tilltag att hitta på en auktion där priset sänktes för varje dag gick hem! Efter tre dagar var bilen såld!
Claes Tingvalls Volvo 760 GLE 1988 började sitt liv på Volvos Experimentverkstad och nu på gamla dar har den utsatts för ett försäljningsexperiment!

Istället för en eventuell budgivning uppåt ville Claes Tingvall testa om det gick att ha en baklängesauktion på Blocket. När annonsen sattes ut var priset 43 000 kronor och för varje dag sänktes det med 500 kr. Efter tre dagar kom Calle Wickberg från Göteborg upp till Leksand där Claes Tingvall bor för att köpa bilen. 

– Dagspriset var ju 41 500 kronor och det var ingen diskussion om beloppet, det vill säga spelreglerna jag satt upp fungerade hela vägen ut, säger Claes Tingvall.

Klassiker har skrivit om auktionen i nr 5/19 och även i en artikel på webben som du hittar här. Claes Tingvall berättar att responsen på annonsen varit stor och både Bytbil.com och Blocket.se har haft artiklar om auktionen.

– De sa att det var en verklig snackis i branschen! Priset jag fick ut var mycket bättre än vad jag trodde. Jag kan verkligen rekommendera en baklängesauktion, inte minst som en kul upplevelse, säger Claes Tingvall. 
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.