Bild
Nästa artikel
Mercedes W123 – som cabriolet!

Mercedes W123 – som cabriolet!

Crayford

Den fanns som sedan, kombi, coupé, förlängd taxi och som chassi att bygga ambulanser och begravningsbilar på. Men någon cabriolet vågade inte Mercedes-Benz bygga på 123-serien. Det gjorde däremot brittiska Crayford under namnet St Tropez. I Klassiker 7/2019 breder Mercedes W123 ut sig i en sex sidor lång Klassikerguide – missa inte den!

Mercedes-Benz byggde ingen egen cabriolet på 123-serien, trots att coupéversionen skulle vara en utmärkt utgångspunkt. Men cabrioleten var i princip dödförklarad på 1970-talet på grund av ett befarat amerikanskt förbud mot biltypen – som aldrig blev verklighet.

Brittiska karossfirman Crayford såg däremot möjligheten och skapade modellen St Tropez. Suffletten var elmanövrerad och hämtades från olika skrotade amerikanska bilar och försäljningsframgångarna ska med Crayfordmått ha varit stora. Bara ett fåtal bilar har överlevt.

Även i USA konverterades C123 till cabriolet, bland annat av New York-baserade karossfirman Niko-Michaels.

Kommentarer

#1
Eckart Vogel
2019-07-17 20:06

Intresserad av information angående auktionen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.