Bild
Nästa artikel
Saab på högsta ort

Saab på högsta ort

Saabfest!

Skidorten Aspen i Colorado är nästan så högt man kan komma!

Nya Saab Cars Magazine!

Tredje utgåvan av Saab Cars Magazine är här!

Saab banbrytande reklam – så myntades begreppet Saabandan. Sveriges finaste 99 Combi-Coupé. Allt om EV-2. Hemliga designskisser Saab 95 som racerbil ... och massor mer!

Köp den i din tidningsbutik eller beställ den bekvämt hem i brevlådan i vår webbshop. Frakt inom Sverige är inräknad i priset!

Aspen, Colorado ligger hela 2400 meter över havet, och här kom man redan 1974 att köpa in Saab som polisbilar. Dessa fungerade bra på den höga höjden och det bistra vinterklimatet som Colorado kan bjuda på.  

Så polisväsendet i Aspen och även i närliggande Vail blev Saab trogna ända fram till 2005. Idag kör man Toyota Highlander och Volvo XC90.

Taggar: Reportage, Hem, Saab 900

Kommentarer

#1
Peter Heed
2019-12-18 21:15

Finns det någon annan bil än SAAB? Min första var en savannabrun 96a, den sista måste ha varit en vit 9000 cde med röd skinninredning, fantastisk bil!! däremellan har det varit ettt antal saabar.
Skulle gärna ha en av dom senaste! Enligt min mening en av dom snyggaste bilar som tillverkats.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.