Nästa artikel
Fiskbilen som blev cabriolet
ARNE

Fiskbilen som blev cabriolet

Publicerad 24 februari 2011 (uppdaterad 24 oktober 2013)
Växellådan på Peugeotbussen hade hela tiden haft ett sjungande spårvagnliknande ljud och det hade man vant sig vid ...

Det var ju inte så lätt att finna reservdelar till en så pass udda bil. Döm om min förvåning när jag på en bensinmack i Kungsör hittar en tillsynes bortglömd likadan bil.

Ägaren spåras och visar sig vara en fiskhandlare som kallades "Fiskpelle". Bilen gick att köpa för en överkomlig summa då Pelle hade satsat på en modernare bil.

Genom mitt arbete som lastbilschaufför hade jag tillgång till en Volvo Viking med ett i flakets framkant monterat Wajerspel. Jag tog med mig två kraftiga plank som skulle användas att köra upp på med hjälp av spelet. Det var en ganska osäker lastning som utfördes, men inga incidenter inträffade. Nu gick transporten till en lastbilsverkstad i Älvsjö där den livsfarliga avlastningen skedde.

Gubbarna på bilverkstaden skulle hjälpa mig att demontera växellådan som för mig var det enda av värde. Nu visade det sig att gubbarna inte hade tid och jag behövde den nya lådan omgående. Planerna ändrades. Jag hade tillsammans med Dagge fått hyra ett dubbelgarage i en nybyggd fastighet i Midsommarkransen.

Rosengården hette stället, ett äldreboende. Tur att man har en så bussig brorsa, jag ringde till Kjelle som kom till bilverkstan i Älvsjö medförandes en skärbrännare. Bilen som var för hög för att komma in på ålderdomshemmet modifierades nu och blev en cab.

Bilen drogs till garaget där min duktiga brorsa hjälpte mig att tillvarata den fina växellådan. Hjulen sparades även dom och när växellådan hade hamnat i rätt bil ställdes den trasiga lådan i resterna av fiskbilen som senare skulle fraktas till skroten. Nu visade det sig att senare blev tidigare då den demonterade trasiga lådan hade läckt olja som sipprade ut genom garageporten i det fina nybyggda pensionärshotellet.

Stadsmissionen hörde av sig och nu var det ord och inga visor, vraket ska omedelbart bort. Dagge som var egen åkare kom med sin kranbil och släpade fram vraket för vidare transport till skroten. Tack Dagge.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.