Nästa artikel
Ford-köpare var skattesmitare
ARNE

Ford-köpare var skattesmitare

Publicerad 12 januari 2011 (uppdaterad 24 oktober 2013)
Redan tidigt nästa morgon började telefonen ringa och hugade spekulanter hörde sig för om bilens brister. En kille från …

… Enköping ville komma på direkten, han skulle ha en superfin Cheva -39:a som han gärna ville byta mot min Ford, som också var superfin, dock behäftad med några mindre skavanker.

Efter ett par timmar ser jag från vårt köksfönster hur en svart Cheva -39:a sakta smyger förbi Forden för att få en sista koll innan jag kommer ut. Chevan var verkligen fin och detsamma tyckte han om Forden, den intryckta skärmen som jag hade informerat om blev en bagatell när han fick se att det gick att fälla det främre ryggstödet på det odelade sätet. Bilen var faktiskt bäddbar.

Även värmefläktens frånvaro blev en baggis. Vi kom fram till att min bil var värd ca 400 kronor mer än hans. Uffe som han hette skulle betala skatten på Forden när jag fick inbetalningskortet. Hemmagjorda köpekontrakt tecknades och bilar bytte ägare. Mellanskillnaden blev alltså den skatt som Uffe skulle betala på den bil som han nu ägde.

När sedan skattekvittot skulle lösas ut och jag ringde Uffe om den överenskomna betalningen så sa han att det inte fanns några pengar för tillfället. Samma svar fick jag ytterligare några gånger, tills jag tappade tålamodet och blev väldigt aggressiv i telefonen. Morsan som hörde samtalet blev rädd att jag skulle ta saken i egna händer, hon tog matpengarna och löste ut det där förbannade skattekvittot.

Det var ju väldigt omtänksamt men nu måste jag få tillbaka pengarna av Uffe. Jag ringde till Uffe och sa att nu är skatten betald, den gick på 288 kronor, jag skickar kvittot med posten så får du lösa ut det. Den adress jag fick av Uffe var kanske fel, ty några pengar dök inte upp. Jag hade skickat kvittot till en Sven Olof Sandberg. Är inte det den gamla smörsångaren?

Nu får jag väl åka till Enköping för en uppgörelse. Då jag inte ville bli igenkänd lämnades Chevan hemma och Dagges farsas Austin Cambridge fick bli privatspanarbil. Full gas mot Enköping och precis när vi kommer in i Enköping möter vi Forden som var på väg åt andra hållet. Dagge tvärnitar och gör en taxisväng. Vi hann aldrig ikapp Forden och tur var nog det. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.