Nästa artikel
The trucking fan
ARNE

The trucking fan

Publicerad 9 september 2011
Efter att ha hyrt en ny bil hos Hertz och lyckats att återlämna den utan att diverse av oss orsakade skavanker upptäcktes, blev …

… det åter igen dags att hyra bil för nya upptäcktsfärder. Denna gång fick vi hyra en något begagnad Cheva Caprice men den kändes lyxigare än gårdagens hyrbil, den nya Plyman. Jag, Lasse och Uffe var inte bara intresserade av veteranbilar, som var den här resans huvudinriktning, utan även de amerikanska tuffa lastbilarna.

Jag hade länge kollat efter fotoobjekt i form av tuffa lastbilar, men såg aldrig någon som stod still och var fotovänlig. Plötsligt händer det: utefter vår resväg har en "truck" havererat och står vid sidan av vägen.

Bakom står en lika tuff bärgare och nu tvärnitar vi och kör in bakom ekipagen. Fram åker min kamera och jag börjar plåta från diverse vinklar tills plötsligt den olycksdrabbade truckern kommer mot mig med orden "What are you doing".

Jag förklarade på hjälplig engelska att vi kom från Sweden och där fanns mest Volvo och Scania och inte sådana tuffa truckar som han körde. Mannen ruskar på huvudet och återgår till reparationsobjektet.

Med facit i handen kan jag i dag konstatera att den då så upphetsande lastbilen inte var speciellt snygg och dessutom en dussinbil som inte ens hade motivlack.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.