Bild
Nästa artikel
Ung rebell med rasad låda

Ung rebell med rasad låda

ARNE

Året är fortfarande 1963. Dagge och jag är ute och åker med Fordcoupén. På en gata på Söder ser jag framför mig ...

... en bil som stannat för rött. Det är Bosse, raggaren som bor på samma gata som jag. Där sitter han i sin Murkla som är falskskyltad med samma reg. nummer som jag har på min ärligt skyltade bil, som dock är obesiktad.

Jag glider upp bredvid Bosse och innan det slår om till grönt hinner jag tänka på James Dean i "Ung rebell". Det slår om till grönt och med vrålande motor släpper jag upp kopplingen. Bilen studsar fram några meter och jag ser Bosse försvinna i fjärran. Växellådan hade pajat. Nu fanns inte längre ettans växel.

En kompis farsa hade en växellåda till en 30-tals Ford och den köptes för en billig penning. Med den "nya" lådan i bakluckan gick nu färden till OK:s Gör-det-själv anläggning vid Norrtull.

Mekandet tog två dagar med avbrott för inköp av efter hand erfordliga verktyg. Den lådan som vi försökte få dit först passade inte och vi skaffade en låda som var av samma årsmodell, men jag kommer inte ihåg var vi fick tag på den. Dagge kommer inte heller ihåg när jag frågar honom, men det har ju gått 47 år sedan mekandet i OK-garaget.

Ung rebell med rasad låda

Kommentarer

#1
kenvelo
2011-03-13 22:03

Arne,tack for dina historiska berattelser.Ser var dag fram emot nya inlagg fran dig.

#2
Johan DAHL
2011-03-17 10:02

Då är vi två som gör det, följer bloggen med största intresse! :)

/Johan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.