Bild
Nästa artikel
Fram till den 31 januari 2016 kan David Bowies Mini ses i den tillfälliga utställningen "The Mini Story" i BMW:s museum i München.
Fram till den 31 januari 2016 kan David Bowies Mini ses i den tillfälliga utställningen "The Mini Story" i BMW:s museum i München.

David Bowies Mini

In memoriam

Det finns naturligtvis mycket att minnas artisten David Bowie för. Förutom sitt musikskapande och sin skådespelarkarriär så gjorde han också en Mini som ett konstprojekt.

Den brittiske artisten David Bowie blev 69 år. Innan han slog igenom som musiker studerade han konst och det märks på den bil han skapade i samband med Minins 40-årsjubileum 1999. Då lät Rover Mini ett antal kända personer skapa sin egen Mini som konstbilar.

Supermodellen Kate Moss och modedesignern Paul Smith var två andra som också var med i projektet. Paul Smith är kanske den som dragit mest nytta av projektet i efterhand. Hans mångfärgade Mini har synts på olika sätt i hans kläder och väskor.

Men den som Mini oftast valt att visa upp  i efterhand  är just David Bowies. Han valde att göra en helt spegelblank bil - allt inklusive rutorna har en spegelyta. David Bowie ska ha sagt att Minin för honom som britt var något som fanns överallt och därför speglar hans Mini allt runt omkring den. Det säger något om vilken fenomenal artist han var oavsett om det var en Mini, musik eller skådespeleri han gjorde.
Taggar: Reportage, Mini

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.