Nästa artikel
Lång Mini, kvickt renoverad!
rösta & vinn

Lång Mini, kvickt renoverad!

Publicerad 1 januari 2019
Årets Klassiker 2019? Här är kandidat nummer fyra: Austin Mini Countryman.
Att vara pensionär är ett hårt arbete – man måste ju sysselsätta sig själv. Per Liliegren klarar det galant. När han som nybliven pensionär blivit klar med renoveringen av en Morris 850 såg han till att snabbt skaffa sig något nytt att ta itu med. 

Det blev en Austin Mini Countryman – herrgårdsvagnsversionen av hundkojan med förlängd hjulbas. Märkliga siffror på karossen och röd kulör pekade på att bilen kanske hade bakgrund som brandkårsbil. Men framför allt var det mycket rostrött och dessutom var bilen krockskadad. Renoveringen tog Per tre år – och då gjorde han allt helt själv. Det blir roligare så menar Per som även gjorde även lackeringen i kulören Almond Green. 

Det tillverkades 5,3 miljoner hundkojor under 41 år, men bara 391 231 exemplar av de olika herrgårdsvagnsversionerna. Med fällbart baksäte och ordentliga bakdörrar var de betydligt mer praktiska än den vanliga Minin men så mycket mindre roliga att köra blev de inte för det!

Rösta på din favorit till Årets Klassiker! Alla som är med och röstar har chans att vinna fantastiska priser! Alla kandidater presenteras i kalendern som medföljer nr 1/2019 och där finns även alla detaljer om tävlingen. Tidningen börjar säljas i butik från den 28 december. 

Senast 11 februari 2019 måste vi ha din röst! Endast en röst per person. Vinnarna presenteras på www.klassiker.nu och i Klassiker nr 3/2019.

Här kan du rösta!

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.