Bild
Nästa artikel
Ford får körförbud på Lidingö

Ford får körförbud på Lidingö

ARNE

Jag har ju tidigare berättat om Ford sedanen som jag hade när jag var 19 år. Nyligen talade jag med Dagge och han ...

... berättade en episod med bilen som jag hade förträngt. Som tidigare sagts hade avgassystemet modifierats med en huggmejsel och ett mycket tuffare V8-ljud gjorde bilen roligare att köra.

En kväll var Dagge och jag på Lidingö och körde med bilen. Det gasades ganska ordentligt med den numera högljudda bilen Plötsligt från ingenstans dök det upp två poliser och stoppade oss. Vi hade stört Lidingöborna och nu skulle bilen tas i beslag.

Vi lotsades till polisstationen där bilen ställdes och nycklarna beslagstogs. Motorn fick inte under några omständigheter startas på Lidingö! Bilen måste fraktas bort med bärgningsbil.

Vi åkte hemåt med kommunala kommunikationsmedel, väl hemkommen letades reservnycklarna fram och den kommunala resan gick i retur till polisstationen på Lidingö där den utanför snyggt uppställda Forden olovligen återtogs.

Jag ville inte lägga pengar på en bärgare och när man som 19-åring tjänade dåligt användes pengar helst till bensin. Med minsta möjliga gaspådrag lämnade bilen Lidingö. Bilnycklarna som fanns på polisstationen borde finnas kvar än idag, för de ”glömde” jag att hämta.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.