Nästa artikel
Peugeot for i diket och till Italien
ARNE

Peugeot for i diket och till Italien

Publicerad 1 mars 2011 (uppdaterad 24 oktober 2013)
Jag har bara tagit en enda bild på Peugeot-bussen och det tycker jag är tråkigt. Brorsan har letat fram en bild från …

Dagges semesterresa till Norrland där även Kjelle ingick i resesällskapet. Sommaren 1967 på en dålig grusväg skär vänster framhjul ner i den svaga vägkanten med dikeskörning som följd. Det är sista sommaren vi har vänstertrafik och på bilens högra sida kan man se en älg som var den tidigare ägarens logga.

Bilen var utrustad med ”kidnappardörrar”. Om Dagge hade låtit bli att glänta på dörren under färd hade även vänster sida prytts av en älg. Dörren var inte ordentligt stängd och när det skulle åtgärdas for dörren bakåt likt ett draperi. Vid reparation av dörren försvann älgen och även texten SWEDA som stod för Svenska Dataregister.

Nu går vi ett år framåt i tiden och med den ”nya” växellådan funkade bilen utan mankemang. En dag fick jag ett telefonsamtal från en kompis till en kompis, han var Italienare och hade efter många år i Sverige beslutat sig för att flytta tillbaka till Italien. Han gav mig ett vettigt bud på den obesiktade bussen som skulle föra honom och diverse bohag tillbaka till det forna hemlandet.

Lite skönt var det att slippa tänka på besiktning. Den praktiska bussen fick åka till det soliga Italien, där den förmodligen slutade sina dagar under någon korkek.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.