Bild
Nästa artikel
Ja, ja, jaaa!! Rovern på rull!

Ja, ja, jaaa!! Rovern på rull!

Klassikerkampen

Lag Iréne Paniks Rover 3500 visar sig må bättre än någon vågat hoppas på. Därmed inte sagt att den är felfri.

En dryg vecka efter den nesliga bärgningsbilsresan fick vi äntligen tid - och kraft - att ta itu med Rovern igen.

Efter att ha gått varm, svalnat och fått tio liter nytt kylarvatten lade motorn oförklarligt tvärt av efter 200 meters körning. Vi tog för givet att den plötsliga motordöden var förknippad med överhettningen på något sätt och såg framför oss ännu ett motorbyte. Jättekul.

En i det konkurrerande laget tyckte att det var dags att ersätta den opålitliga lättmetalls-V8:an med en Chevrolet 350. Pah!

I dag åkte vi i alla fall ut till den strandade Rovern med stora felsökningslådan och kunde snart konstatera att pulsen var obefintlig. Inte en gnista trots idogt gnidande med startmotorn.

Det ledde oss till tändspolen - och plötsligt var saken klar. En av anslutningarna till spolen hade gått av. Och luft leder inte elektricitet något vidare. Eller var saken klar - kunde det verkligen vara så enkelt?

Jodå - så fort vi fixat anslutningen hoppade åttan igång!

Felet var alltså inte alls relaterat till överhettningen - mer än att vi möjligen kommit åt den sköra anslutningen när vi fyllde på vatten eller kollade oljan. Man ska aldrig ta något för givet.

På vägen hem till Klassikergaraget blev det dock tydligt att påfyllning av vatten inte var nog för att få kylsystemet i trim. Vi måste byta den muggiga kylaren och troligen även vattenpumpen. Men motorn - ta i trä - visar inga tecken på att ha tagit skada.

Kommentarer

#1
Filip Stén
2012-05-10 09:58

Puh!

#2
David i Grebo
2012-05-10 19:56

Vad skönt att ladyn klarade sig.

#3
Sandra7
2012-05-11 22:19

Engelskt skrot på sin absoluta höjdpunkt.

#4
Tony M
2012-05-12 15:30

Gôtt mos!

#5
karl-johnny forfot
2012-05-18 22:39

till sandra 7: ja då kan vi vara överens om att allt gammalt är skrot, vare sig det är engelskt, tyskt, franskt, svenskt, amerikanskt, ryskt, italienskt,japanskt mm. var glad att det finns folk som vill ta vara på gamla bilar, spelar ingen roll vart bilen kommer ifrån. kultur heter det, jag tycker defintivt inte om amerikanska bilar, men jag tycker det är en kulturgärning att det finns folk som bevarar dom för framtiden, det gäller alla äldre bilar oberoende ursprungsland. roligt att engelska bilar väcker rädsla hos vissa. . okunnskap heter det. mvh kåji jämtland

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.