Bild
Nästa artikel

Corvetter

21 november 2018

Inte så mycket specialkaross som specialbygge. Det här är den Corvette som förärades prins Bertil 1956. En slags fabrikscustom

Det är svårt att tro att det döljer sig en Corvette från 1959 under det här skalet. Om den påminner om en samtida Ferrari så kan det bero på att karossen kommer från Scaglietti, just Ferraris huvudleverantör av dessa.

Ett egendomligt exemplar. Byggd av Schweiziska Ghia-Aigle 1958 på troligen ett 54:a års chassi. Så värst sportig blev den inte.

Det är lite omtvistat om detta är samma bil som föregående. Trots stora likheter skiljer den på en hel del punkter både in och utvändigt. Den sägs komma från Ghia 1961, men kan det vara Aigle-bilen som modifierats, eller rör det sig om två bilar?

Med mycket racinginfluenser 1961, från Vignale.

Specialbeställning av Chevrolet själva. "Rondine" var byggd på Corvette av Pininfarina, och dragplåster åt Chevrolet på bilsalongerna 1963.

'Asteroid' var en av George Barris många kreationer som han byggde på Corvetter under åren.

Till det mer extrema, Luigi Colanis tolkning om hur en Corvette borde se ut, Carisma från 1989.

Morocco II kallas den här obskyra skapelsen gjord av National 1992.

Denna bisarra coupe kallades RHapsody, av RH design, en eller ett par stycken skall ha gjorts på Corvette-bas i Tyskland runt 1992.

Fyrtio år efter Rondine var det dags för en ny ital-amerikansk Corvette att presenteras för den europeiska publiken. 2003 visades denna special-Vette upp på genevemässan med namnet Moray. Skapad av Ital Design.