Bild
Nästa artikel

farfar del 9

18 december 2017

Jag ordnar det sista på dörrarnas inkråm i fråga om lås, fönsterhissar och handtagsmekanik.

Nu är det full funkis på innerhandtag och fönstervevar. Allt sitter på plats med rätt antal brickor och skruv precis som jag vill det ska vara tills det är dags att göra inredning, sätta rutor …

Jag tar ofta ett par kliv tillbaka liksom för att suga i mig känslan – allt för att stämma av karossform mot den inre bild jag skapat mig.

Sinnebilden jag har av färdig bil säger mig tak max två tum ner. Jag mäter, sätter upp lite tejp som markörer och står en bit ifrån för att "se" om det blir rätt.

Orangea tejpen är 50 mm bred och det innebär 1,969 tum Kapskivan är 1 mm, så lite beroende på vilken sida jag kapar om tejpen är jag hemma på exakt 2 tum.

Det blir en lite flik längst in på a-stolparna jag inte når med vinkelslipen. Bågsågen löser detta enkelt

Då så ... hytten som precis börjat se ut som en hytt är plötsligt ingenting igen, men vänta bara.

Jag lägger ner stor omsorg på svets och slip. Det ingår i min plan att försöka undvika eventuellt spacklande så långt som möjligt.

Yes, där satt den! Nu förvränger kamerans optik perspektivet en hel del men stuket är i verkligheten precis som jag vill ha det. Längtar tills jag kan sätta på dörrarna.

Jo, jag var faktiskt tvungen att bygga ihop en dörr och hänga på den på karossen. Så nöjd! Men det får bli en cliffhanger till nästa uppdatering, inte missa!