Bild
Nästa artikel

Plan 53 del 35

2 mars 2018

Timmen innan vi skulle åka till Wenngarn lyfte jag och svåger i baksäte och skruvade fast framsoffan. Kåre var hemma och sov med all rätt efter sista rövarpasset på närmare 24 timmar. Därför får han plocka loss sofforna.

Jag är inte sämre utan skruvar loss radiogallret som Kåre satte dit någon dag innan Wenngarn.

Det blir värsta salongen med sofforna urlyfta. Mattan var en dyr rackare direkt från USA för närmare 3000 kr. Dessutom slarvade Postnord bort den ett par gånger. Passformen var enligt firman i USA "Perfect fit". Men alla andra ser den är "One size/model fits all". I alla fall i de bilar som har ett helt plant golv. I 53:an är passformen en ren misär.

Torkarspindels eländet... Det är två hjul som ska sitta ihop. Det ena har blivit slitet och kanar därför runt på axelns lättring.

Jag borrar försiktigt rätt igenom hjul och axel med en 2,5mm borr. Gängar sedan med en M3 tapp och drar i en skruv med loctite.

Slipar sedan bort överflödet på skruven och har nu fått hjulet att sitta stumt på axeln igen.

Det andra hjulet som greppar mot det första med hjälp av en fjäder som dels spänner wiren och klackar som ska hugga i varandra. Hela härligheten dras ihop med en smal 6cm lång skruv från utsidan men det går ju inte längre eftersom jag korsat axeln med skruven som låser första hjulet. Borra upp och gänga M4 blir lösningen.

Det blir en mutter i botten istället. Nås simpelt när handskfacket plockas loss men muttern måste dras först när allt är på plats. Annars blir inte wiren sträckt.

Eländesgrejen klar, uppspänd och på plats. Vilket mixter!

Fick ju även meka till det med borra och gänga för att få hylsan till torkararmen att sitta fast men nu så. Låt det regna.