Bild
Nästa artikel

Plan 53 del 45

11 juni 2018

Ljummen försommarkväll och en kvällstur med planlöst åkande utan mål i Plan 53 är helt fantastiskt. 53´an är trevlig efter vägen, den rullar mjukt och behagligt. Våra ljuddämpande åtgärder har inneburit bra komfort och den helt nysydda inredningen gör man trivs oerhört bra.

Första onsdagsfikat samlade ett rekordantal i det fantastiska vårvädret. Vi samlas först och ställer upp bilarna mitt i Östersund på Stortorget där kommunen har gett oss tillåtelse att parkera på ett annars bilfritt torg. Sedan är det gemensam avfärd till ett förutbestämt fik. Ibland endast några kilometer bort nästa gång kan det vara flera mil.

Kåre hade listat ut min plan på lack redan innan och under garvande ”protest” börjar han skyddsmaskera kromlisterna.

Verktygsboden har levererat ett slip-set från Mirka där den oscillerande exenterslipmaskinen styr den helautomatiska dammsugaren. Helt otroligt vilken grej… Dammsugaren startar när du sätter igång och slipar och det mest fantastiska är du slipar helt dammfritt. VARFÖR har jag inte skaffat en sådan här tidigare?

Plan 53 drar i regel till sig nyfikna och är det jobb på gång så får ofta dessa personer hoppa in och hjälpa till. Kvällens gäster som torskade på att hjälpa till med maskering var Hasse Gustavsson med systersonen Joel Larm.

Vi har ställt oss frågan hur många rullar masktape vi gjort av med under hela vårt Plan 53-äventyr. Frågan är vill vi egentligen veta det?

Slipgrunden som Verktygsboden säljer är både prisvärd och funkar bra. Men nu är det slut i den stora burken. Nu ska jag väl i ärlighetens namn erkänna att varenda deciliter inte har hamnat på 53:an. Men visst går det åt massor med material när man håller på som vi gjort med Chevan.

Nu behövs det väl egentligen inte så mycket kvalificerad kunskap eller lokal när man ska lägga en slipgrund. Men är det blåser en svag bris och är varmt så är utomhus egentligen en helt fantastisk lackbox där det går få till ett suveränt resultat.

Dagen efter är det vindstilla och mygg så vi flyttar in i verkstan för slutmaskering och topplack.

Kvällen blir mer än mitt i natten innan jag lagt sista varvet med matt klarlack och kan larma på och släcka i verkstan.

Urban Lindgren och Magnus Myrenhammar lånar ut sin fina trailer så att vi även kan få med oss Plan Farfar till lördagens Springmeet.