Bild
Nästa artikel

prototyper2

24 februari 2014

hris-Craft är mest kända som båttillverkare, men här är ett landfordon som byggdes på prov av dom 1937. Chassi och motor kom från Plymouth, delar av karossen är canvas över spant. Några fler land-yachter från Chris-Craft sågs dock inte till

Ett annat experiment som är smartare än det ser ut. En rymlig kaross med platt golv och svansmotor kanske kunde bli taxibilarnas framtid, men av det koncept föll ingenting ut. Byggd av Checker 1946.

En smäcker kaross med tidlösa drag från Mercedes 1960 kallad W118 men blev sedermera den mer konservativa W108 några år senare.

Högersidan på samma studie som hade två dörrar, här blir den höga takprofilen mer uppenbar och som senare gick igen på W113 ''Pagoda''

En prototyp hos Jensen för Austin Healey, så här tänkte först den nya stora Healey 3000 skulle kunnat bli men istället behöll man den ursprungliga klassiska karossen, den här är från 1960.

En Buick Skylark 1961 som fått en omgång i Howard Dutch Darrins studio, men denna facelift var inget GM nappade på.

I Brasilien byggde Willys Sportbilar, till exempel Interlagos baserade på Alpine. En efterföljare vid namn Capeta planerades men gjordes bara i ett exemplar. Men så jobbade man även en mer GT-inriktad prototyp som kallades Capeta Boulevard 1964, men den kom inte heller i produktion.

I grannlandet Argentina ville man också bygga sportbilar, här är prototypen till Crespi Tulia GT 1971.

En Triumph med flyt i linjerna som kallades Vitesse, ritad av Michelott och byggd av OSI, men den vanliga Vitesse kom i mångt och mycket behålla Heraldens kaross.

Från Polen, ett modernt småbilsförsök från Syrena 1970

En av många östeuropeiska projekt som inte alls var särskilt tokiga utan mycket moderna och kanske skulle kunnat bli framgångsrika exportbilar, men Sachenrings P610 som Trabantersättare kom inte längre än såhär 1971

Facelift för Skoda 120LS 1977, som fick tummen ned.