Bild
Nästa artikel

Bensin i blodet

Ibland finns den inte. Ibland rinner den över.
Gårdagens natt blev intressant för herrarna i 92:an. En del psykedeliska drömmar får man gissa. Och inte minst: ett nytt inslag i det luktfundament av svett vi alla vid det här laget accepterat som ett helt naturligt inslag i expeditionen. Vi talar bensin. På förmiddagen fanns det för lite. Det blev torsk i 92:an, men det var inte värre än att reservdunken löste problemet. Några timmar senare försvann den lilla rälsbussens vackra ansikte i min backspegel. Telefonrapport på det: – Han går inte. Du måste fixa sju meter bensinslang. Nu! Alla affärer stängda. Motala låg närmast och OK-macken lokaliserades. Jag var just i färd med att klippa navelslangen när telefonen ringde på nytt. – Glöm det. Det är soppapumpen som lagt av. Hårdgooglingen av soppapump+Motala avbröts nästan direkt av ny ringsignal. – Nu går han igen. Lagat sig själv. Det visar sig att pumpen helt enkelt överhettat. Experimenten vid vägkanten utfördes helt i onödan, men det blev säkert en god historia för de bilister som svepte förbi med tre decimeters marginal. Tre-fyra män i bar överkropp (alternativt extremt svettiga teamtröjor) som hukar och krälar och med en luftmadrasspump försöker trycka bränsle genom ett undangömt bensinrör. Efterspelet kommer nästa morgon. Niclas ögon står i kors. Anders klagar på huvudvärk. Men så här bra har man inte sovit på hela resan. Soppa har runnit in i bilen och sugits upp av Niclas luftmadrass…
Taggar: , Hem, default_top

Kommentarer

#1
Theo
2010-07-14 12:30

Med så fina åk måste ni passera Stockholm väl? När, var hur?

#2
Elis och Felix Johannesson
2010-07-14 12:34

hej Farfar, Vad bra du är på att bygga! Vi har precis sett dig på tv4. Nu ska vi fara till tippen, sen blir det Dalecarlia. Hoppas att det är bra med dig. Med oss är det bara bra.
Mamma och Pappa hälsar.
Många kramar från Elis och Felix Johannesson

#3
Edsel
2010-07-14 12:36

Ett vittne har tydligen mött er strax utanför Lindesberg i går vid 17-tiden. Var är ni nu?

#4
Claes Johansson
2010-07-14 12:50

Hallå från husbilen!

Vi är i Norberg just nu. Elsa Anderssons konditori förstås. Alltså tar vi inte vägen över Stockholm. De senaste blogginläggen berör gårdagen. Strax kommer lite till om vad som hände i trakterna kring Lindesberg. Sedan ska vi vara i fas, pust...

#5
Gäst
2010-07-14 13:31

Jag tycker ni ska ta en tur till FaluGruva och titta hur man byggde pumpanläggningar för länge sen....Farbror Polhem visste en del som ni verkar ha missat!!
Det finns det möjlighet att gå ner gruvan även på kvällen.
Ha en fortsatt trevlig resa!! Kom ihåg att i Dalarna finns det inga problem allt går att lösa!!

#6
Sven Lindén
2010-07-15 19:01

Jag har aldrig kört eller ägt en Saab 92, men om bensinpumpen är av samma beskaffenhet som i 96:an är det ett gammalt känt fenomen. Membranet hänger sig. Med ett lagom avpassat slag med lagom hårt föremål på pumpen tickar den igång igen.

Jag brukade göra ett nummer av det om jag hade passagerare i bilen. När den plötsligt slutade gå, rullade jag bara in på närmsta p-plats eller skogsväg. Så öppnade jag utan ett ord huven (som ju var vänd åt "rätt" håll så att passageraren såg mina förehavanden). Fortfarande utan ett ord klev jag ur bilen, lyfte huven, tog av mig ena trätoffeln och drämde till pumpen, satte på mig toffeln, la ner huven, steg i bilen, låste huven med handtaget under panelen, startade bilen och fortsatte köra - naturligtvis fortfarande utan ett ord. I ögonvrån kunde jag förnöjt ana ett gapande ansikte, men eftersom inte jag kommenterade det inträffade brukade passageraren finna för gott att inte heller göra det utan sittta där tyst med sin förundran. Klart roande!
För mig, alltså...

#7
John Fahlström
2010-08-10 22:55

Såg er fara runt i Norberg ett par gånger. Mötte er med min helt nya Silverfärgade Knaus Lifestyle på släp efter min Saab. Fick en riktig DÅ och NU upplevelse :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.