Bild
Nästa artikel

Garagebesök i Linde

Snabbt garagebesök hos Torbjörn Dahlström i Lindesberg. Fembilsgarage. Utöver trebilsgaraget alltså.
Garagebesök är en underskattad form av umgänge. Man kan skippa rundsnacket och komma direkt in på väsentligheter. Precis så blir det hemma hos Torbjörn Dahlström i Lindesberg när han guidar oss mellan en mängd garage och vitrinskåp. Inriktningen är glasklar: Opel och Buick. Plus en omgång hälsosamma utvikningar. En kittfärgad Buick Electra 225 1963 slumrar tungt i det första dubbelgaraget. Den ser ändå flygfärdig ut, beredd. Vi vet inte hur det går till, men plötsligt kommer Anders Johannesson gående med en reklamvepa i papp "från tiden" som det brukar heta. Vi kan ha svurit på att den satt på Torbjörns garagevägg bara några minuter tidigare... Anders är Chevroletman, eller "Skev" som han säger. Torsten Johannesson – husbilarna skapare – körde Chevrolet -57, en svart fyrdörrars som köptes ny i Stockholms frihamn. Just den bilen har Anders kvar. Här slängs inget i onödan.
Taggar: , Hem, default_top

Kommentarer

#1
Fredrik.A
2010-07-15 02:13

Jag tyckte väl att jag såg dessa två husbilar i Lindesberg brevid Lidl i Tisdags! :)

#2
Tore Serrander
2010-07-15 07:57

Guldmedshyttan ska ha ett antikhus/loppis som ska vara teknikbaserat, på vänster sida på RV50 från Linde. Stanna och fika i Västra?Löa efter 50an! Vik in i Kopparberg och kör paralellt 50an mot Grängesberg, där finns åtskilligt att upptäcka!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.